Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
STARO VALJEVO
subota, 25 maj 2013 22:56
Zeleznicka stanica .
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Komentari  

 
+2 #1 cale 26-05-2013 08:48
I,ko je sada vlasnik ove zgrade? Zalosno.
Citiraj
 
 
+1 #2 Ja 26-05-2013 08:49
Bio je Vujic, ne znam da li je i dalje ili je prodata nekom drugom.
Citiraj
 
 
-5 #3 R.Pecelj 26-05-2013 10:22
Juče, 25 maja navršilo se 45 godina od ukidanja železnice uzanog koloseka u Valjevu. Takođe ove godine(14 septembra) biće 105. godina od dolaska prvog voza u naš grad.
Valjevo, u svojoj istoriji nije doživelo veći tehničko-tehnološki napredak odnosno događaj.Odnos grada prema takvoj baštini (zgradi železničke stanice) i zaštićenom istorijskom spomeniku je katastrofalan. Ona neprekidno propada od 1968.godine i u očajnom je stanju a čujem da je prodata jednom polupismenom zidaru od strane Železnice Srbije ili samog grada. Taj čovek sigurno nema smisla i estetskog šlifa da bilo šta učini sa njom.
A trebalo bi to biti Muzej prve naše železnice, kao što treba renovirati i one ložionice da ne predstavljau ruglo i sve pretvoriti u jedan kompleks.
Ja mogu razumeti komuniste, za njih istorija počinje 1941,ali šta je sa ovim demokratskim vlastima posle 2000-te ?
Potrošiše a i još će potrošiti silne pare za Dom vojske koji ima daleko manji značaj-jedino što je veći po gabaritu.
Sramota ! Zašto grad nešto ne učini ?
Citiraj
 
 
-1 #4 R.Pecelj 26-05-2013 10:30
Evo šta su pisale tadašnje novine o ovom događaju :

ZELEZNICKA SVECANOST U VALJEVU 1908 GODINE

Preuzeto sa sajta: KALENDAR KOLUBARA ZA 2008 GODINU

Valjevo, 2. septembra - Odusevljeni sto ce vec jednom, posle tridesetogodisn jeg cekanja, dobiti zeleznicu, Valjevci su se vec iz ranije postarali da ulazak prve lokomotive u valjevsku stanicu bude uistinu trijumfalan. Odbor sastavljen iz 40 najvidjenijih gradjana, pod predsednistvom valjevskog poslanika g. Sv. Popovica, bio je gotov jos juce rano s pripremama, a valjevsko gradjanstvo, okitivsi svoje domove trobojkama, nestrpljivo je ocekivalo kad ce se cuti prvi pisak lokomotive.

Voz je po rasporedu imao doci u Valjevo u 4 sata po podne, a vec u 3 sata velika pijaca bila je dupke puna korporacija i sveta, koji se spremahu da se krenu na stanicu za docek. Da bi citaoci „Stampe” mogli imati bar bledu sliku ove svecanosti, ja cu ovde izneti red, kojim se sa velike pijace krenuo mnogobrojni svet k stanici. napred je isao „Dusan Silni” sa zastavom, za njim vojna muzika, pa „Valjevski zanatlisko udruzenje” sa zastavom i pevackim horom, pevacko drustvo „Cika Ljuba”, Trgovacka omladina, djaci osnovne zenske i muske skole, Visa devojacka skola, Radnicka skola, Gimnazija, Odbor za docek, opstinski odbor, clanovi okr. skupstine, predstavnici vlasti, esnafi, pa onda grdna masa gradjana, gradjanki, oficira, cinovnika i seljaka. Kad je ova procesija dosla na stanicu, zatekla ju je tako reci posednutu svetom. Bez preterivanja mogu reci, da je u doceku prvog zeleznickog voza sudelovalo najmanje 4-5.000 dusa.

Stanicne prostorije bile su okicene zastavama i amblemima, i na stanickoj zgradi s fronta stajala je u zelenom okviru kraljeva slika. Pred rampom bila je podignuta velicanstvena kapija u vizantiskom stilu. kapija je bila zastrta plavim muselinom, kroz koji se voz imao probiti pre ulaska u stanicu, kao simvol, da su savladane sve prepreke.

Sto se vise priblizavalo doba dolaska voza, to je nestrpljenje u sveta bilo sve vece, a kad prangije sa Krusika oglasise da se voz priblizuje varosi, nestrpljenje toliko poraste, da se za tili cas pokvari ceo red, jer je svaki hteo da vidi kako se lokomotiva pojavljuje kroz zastrtu kpiju.

Uz zvuke muuzike i klicanje sveta ulazio je voz u stanicu lagano i velicanstveno, kao kakva lepo obucena gospodja. Sa voza se leprsahu zastave, a kroz prozor su se videla radosna lica nasih milih gostiju.

U ime priredjivackog odbora pozdravio je g. Badera, upravnika za gradjenje novih zeljeznica, gospodu iz zeleznicke direkcije, inzenjere i personal s pruge i ostale goste, vrlo lepim govorom g. Svetozar Popovic, posto su nastali odusevljeni usklici: „Ziveli!”

Zatim je nastupilo vodoosvecenje voza i stanicnih zgrada. Vodoosvecenju, koje je izvrsio prota g. St. Ivanovic uz asistenciju osam svestenika, kao i doceku voza prisustvovao je i divizijar sa svojim stabom i velikim brojem oficira.

Po svrsenom vodoosvecenju cela ova masa sveta sa svojim gostima krenula se, kroz bogato okicenu varos ka pijaci, odakjle su se gosti povukli na odmorak i spremu za banket, koji se u cast srpskih zeleznicara davao u velikoj gostionici g. Drage Sekulica.

Cim je pao prvi mrak, varos se zablistala u moru svetlosti; sve kuce behu osvetljene, a mnogobrojne elektricne sijalice bacahu masu svetlosti na valjevske ulice, kojima je vrveo silan svet. Za ovo vreme, pod rukovodstvom viseg inzenjera g. C. gaghica, davala se u lozionici bogata vecera zeleznickim radnicima iz niskog, pirotskog i vranjskog okruga koji su i polozili kolosek na nasoj pruzi.

U 8 sati otpoceo je veliki banket, na kome je ucestvovalo 120 osoba. U celu bogato namestene trpeze sedeli su divizijar g. Gojkovic i g. Bader, a oko njih gosti, predsednik opstine, predsednik okruzne skupstine, visi prestavnici civilne i vojne v lasti i narodni poslanici. Ostali deo trpeze behu zauzeli najvidjeniji gradjani iz varosi i okruga. Za vreme banketa koncertirala je vojna muzika.

Na bankletu je palo nekoliko lepih zdravica. Predsednik okruzne skupstine g. V. Zivanovic napio je zdravicu kralju; g. Bogdan Jankovic, direktor i narodni poslanik, vladi; g. Petar Markovic, advokat, svima gostzima koji imaju zasluge za podizanje valjevske zeleznice; g. Z. M. Romanovic, profesor, predstavnicima progresa, tehnicarima, a napose g. Baderu i srpskim zeleznicarima i inzinjerima. Na ovu zdravicu odgovorio je vrlo lepim govorom g. Boza Vukovic, nacelnik zeleznicke direkcije. Jos su nazdravili Milan Dragojevic srpskoj vojsci i njenom predstavniku g. Gojkovicu, nasto se g. divizijar zahvalio sa nekoliko toplih reci, i g. Ceda Gagic preduzimacu ove pruge g. Nikoli Lukicu.

Posle svrsenih zdravica procitane su mnogobrojne depese dobijene sa strane, medju kojima se narocito isticu pozdravi kralja Petra, predsednika ministarstava g. Velimirovica, ministra gradjevina g. Savcica, g.g. nacelnika zeleznicke direkcije i nasih zemljaka iz Beograda.
U hotelu Sekulicevom ostalo se do ponoci, pa je onda nastala, uz pratnju muzike, setnja kroz valjevske ulice. Posle setlje svratilo se u hotel „Srbiju” gde se uz lepu svirku Borkove druzine i pesmu i igru ostalo gotovo do zore.

Nasi gosti otputovalio su jutros vozom u 9 sati ponevsi sobom, to se nadam, najlepse utiske o nasem doceku i svecanostima priredjenim u cast dolaska prvog voza i u cast njihovu.

(Stampa, 3. septembar 1908)
Citiraj
 
 
0 #5 Stanina Reka 26-05-2013 11:16
Ovo nije zgrada zeleznicke stanice u Valjevu.
Ali jeste objekat radjen po istom projektu, koji je kasnije, iz Austrougarske, preuzet i za Valjevo.
Citiraj
 
 
+3 #6 Zeleznicar 26-05-2013 13:31
Citiranje Stanina Reka:
Ovo nije zgrada zeleznicke stanice u Valjevu.
Ali jeste objekat radjen po istom projektu, koji je kasnije, iz Austrougarske, preuzet i za Valjevo.

Zaista je tako.
Desetine zeleznickih stanica sirom Balkana, podizanih krajem 19. i pocetkom 20. veka slice jedna drugoj, ko jaje jajetu.
Neke su potpuni iste, neke veoma slicne, sto je zavisilo od konkretne lokacijue, ali i planiranog prometa.
Pogledajte npr. staru stanicu u Zajecaru.
Ili u googl kucajte "starz zeleznicka stanica", ili varijetete na drugim jezicima, npr nemackom, pa onda pogledajte slike.

Zaista, i meni se cini da ovo nije Valjevska stanica.
Citiraj
 
 
+5 #7 starajac 26-05-2013 14:16
a di je lipa. di je mico :-*
Citiraj
 
 
-7 #8 R.Pecelj 26-05-2013 14:58
Kao što su se Gimnazije u Srbiji pravile po istim ili sličnim projektima, tako je i stanica u Zaječaru napravljena 1911/12.g. po projektu stanice u Valjevu. Jedino je dograđen desni aneks, sličan levom pa je ta stanica bila veća.
Ipak je u pitanju Valjevo. To što je DS probila vrata na južnoj strani i narušila izgled zaštićenog spomenika, to je već druga priča.
Da li je projektant iz Austrougarske, to stvarno ne znam, ali znam da je ova carevina po BiH pravila izuuetno lepe stanice za vreme svoje aneksije.
Citiraj
 
 
+1 #9 Zeleznicar 26-05-2013 16:56
Citiranje R.Pecelj:
Kao što su se Gimnazije u Srbiji pravile po istim ili sličnim projektima, tako je i stanica u Zaječaru napravljena 1911/12.g. po projektu stanice u Valjevu. Jedino je dograđen desni aneks, sličan levom pa je ta stanica bila veća.
Ipak je u pitanju Valjevo. To što je DS probila vrata na južnoj strani i narušila izgled zaštićenog spomenika, to je već druga priča.
Da li je projektant iz Austrougarske, to stvarno ne znam, ali znam da je ova carevina po BiH pravila izuuetno lepe stanice za vreme svoje aneksije.


13. avgusta 1909. godine prva parna lokomotiva je usla u Zajecar.
Izgradnja zelecniceke stanije je pocela oko dve godine pre toga - 1907.

Prema tome, Zajecarska stanica nije mogla da bude pravljena po projektu stanice za Valjevo.
I jedna i druga kao i mnoge trece :) su pravljeno po vec isprobanim projektima, sa i bez modifikacija, koje je Austrougraska koristila, i na teritoriji Vojvodine, i po Ma]arskoj, i po Bosni i po Dalmaciji, a verovatno i na drugim mestima.
Veoma slicne su stare stanice i u Pancevu, Vrbasu, Sremskim Karlovcimai u Sibeniku, ali i u Lapovu (Lapovo 1), Gornjem Milanovcu, Krusevcu, Smederevskoj Palanci,Prokupl ju, Plocniku, Pirotu, Lovcencu, ...
Kragijevacka je slicna, ali znatno veca, kao i ona u Subotici.
Citiraj
 
 
-8 #10 R.Pecelj 26-05-2013 18:28
Na forumima železnice pišu sledeće stvari. Dajem samo jedan deo :

"Deonice pruge od Paraćina do Izvora u dužini od 17,8km,kao i deonica Zaječar-Krivi Vir u dužini od 62,1km puštene su u saobraćaj 14.januara 1911.god.Istog dana u saobraćaj je predata i deonica Zaječar-Vražogrnac u dužini od 7km kao veza za tzv. "belgijsku prugu".
Belgijskom prugom dovožen je sav materijal kao i vozna sredstva,za izgradnju pruge Paracin-Vrazogrnac.
Obzirom na slabu razvijenost drumskog saobraćaja,u to vreme,dve deonice koje su pustene u saobracaj koristili su direktni putnici,jer su se roba i putnici prebacivali između Izvor i Krivog Vira tzv "transbordmanom".
Deonica od Krivog Vira do Izvora u duzini od 25,3km,potpuno je zavrsena u decembru 1911.godine.Ovu deonicu prvobitno je gradio strani prduzimač,međut im nije ispunio rok za završetak deonice(26.septembar 1910.god) pa deonica biva predata u ruke inženjera Petra Milenkovića,koj i je sa jos nekoliko inženjera i domaćih radnika zavrsio posao na vreme.
Pruga je predat u saobraćaj 28.januara 1912.god.u duzini od 105,2km".

Železničare, da li i dalje tvrdiš da ovo nije žel.stanica Valjevo ?
Citiraj
 
 
-8 #11 R.Pecelj 26-05-2013 19:01
Proverio sam za Lapovo,Gornji Milanovac, Kruševac, Kragujevac i Pančevo. Arhitektonski oni nemaju nikakvu sličnost sa ovom u Valjevu.
U Vojvodini su skoro sve važnije stanice sa nastrešnicom.U Dalmaciji i BiH nisu građeni ovakvi tipovi stanica.
Železničare , odakle ti znaš da su ovo Austrougarski projekti ?
Citiraj
 
 
+4 #12 Дивчибаре 94 26-05-2013 20:45
...а возови иду дању ноћу кроз Подлугове...
Citiraj
 
 
+3 #13 Zeleznicar 26-05-2013 21:13
Citiranje R.Pecelj:
Na forumima železnice pišu sledeće stvari. Dajem samo jedan deo :

"Deonice pruge od Paraćina do Izvora u dužini od 17,8km,kao i deonica Zaječar-Krivi Vir u dužini od 62,1km puštene su u saobraćaj 14.januara 1911.god.....".

Železničare, da li i dalje tvrdiš da ovo nije žel.stanica Valjevo ?


A na foruma Timocka pruga pise

"3.avgusta 1909.godine,parna lokomotiva uzanog koloseka vukući za sobom teretne vagone,natovare ne materjalom,pris pela je u stanicu Zajecar iz pravca Vražogrnca.
Pruga od Vražogrnca do Zajecara nastavila se na "Belgijsku prugu"-prvu privatnu prugu u Srbiji.Belgijska pruga na potezu Vrška Čuka-Radujevac,pušte na u sobraćaj 18.10.1888....."

A 2009. godine u Zajecaru su proslavili 100 godina od dolaska voza.

Sanse da je gore na slici rec o valjevskoj stanici su 50%.

Nema dokaza da jeste, a nema ni da nije.

Inace, jos jedna od stanica radjenih po slicnom projektu, a gradjena krajem 19. veka, nalazi se juzno od Subotice, i vidi se sa autoputa.
Pricu o Austrougarskom projekti sam odavno cuo od jednog starog "zeleznicara" iz Subotice.
Citiraj
 
 
+1 #14 Zeleznicar 26-05-2013 21:30
Citiranje R.Pecelj:
Proverio sam za Lapovo,Gornji Milanovac, Kruševac, Kragujevac i Pančevo. Arhitektonski oni nemaju nikakvu sličnost sa ovom u Valjevu.
U Vojvodini su skoro sve važnije stanice sa nastrešnicom.U Dalmaciji i BiH nisu građeni ovakvi tipovi stanica.
Železničare , odakle ti znaš da su ovo Austrougarski projekti ?


Evo ga Pancevo
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ab/Pan%C4%8Devo_%C5%BEelezni%C4%8Dka_stanica_Tami%C5%A1_7.jpg/800px-Pan%C4%8Devo_%C5%BEelezni%C4%8Dka_stanica_Tami%C5%A1_7.jpg
commons.wikimedia.org/wiki/File:Pan%C4%8Devo_%C5%BEelezni%C4%8Dka_stanica_Tami%C5%A1_7.jpg

A Lapovo ima 2 stare stanicne zgrade.
Ovo je jedna od njih

www.vesti-online.com/data/images/2010-04-03/49667_lapovo-1909._f.jpg?ver=1270309720

A ovde je Gornji Milanovac
tripwow.tripadvisor.com/slideshow-photo/zeleznicka-stanica-cacak-serbia.html?sid=17250572&fid=upload_12995431781-tpfil02aw-28579

A ovde Krusevac
www.kurir-info.rs/krusevljani-voz-mogu-samo-da-sanjaju-clanak-58588
Sve su to varijacije na istu temu.
Do nekih razlika je moglo doci tokom gradnje, a do drugih tokom vise od jednog veka postojanja. Otvaranje novih i zatvaranje starih prozora i vrata (sto se desilo u Valjevu) je uobicajena pojava. A nije za neocekivati i promena krovne konstrukcije koja cesta, pa objekti bez strehe dobijaju strehu.

A za Kragujevacku sam napisao da je slicna, ali i drugacija, da je veca.
www.blic.rs/Vesti/Srbija/243609/Zeleznicka-stanica---opasna-po-zivot
Citiraj
 
 
-8 #15 R.Pecelj 26-05-2013 21:44
Železničare, argumenti su ti vrlo tanki. To ne može biti "reko mi jedan...". Dalje, pogrešno si naveo stanice i Republike i ne komentarišeš moj odgovor.
Obrati pažnju ma ovaj navod :
"Belgijskom prugom dovožen je sav materijal kao i vozna sredstva,za izgradnju pruge Paracin-Vrazogrnac".
Pa kompozicija sa materijalom je prošla 1909 kroz stanicu Zaječar radi izgradnje čitave pruge, što ne znači da je bila izgrađena stanična zgrada. A što bi je gradili četiri godine ranije nego što je potrebno.
Ja sam postavio ovu sliku na portalu i nekako sam rezonski zaključio da je to godina 1907/08, što možda i nije tačno. Po tvom rezonu , to bi trebala biti otprilike 1904 !
Citiraj
 
 
-10 #16 R.Pecelj 26-05-2013 21:53
Železničare, izvini ali ti bi trebao da staviš malo bolje naočare. Nemoj da se ljutiš.
Citiraj
 
 
-1 #17 Zeleznicar 26-05-2013 22:25
Citiranje R.Pecelj:
Železničare, argumenti su ti vrlo tanki. To ne može biti "reko mi jedan...".


A ko je tebi rekao da da je slika koju si postavio Valjevo?

Citiranje R.Pecelj:
Obrati pažnju ma ovaj navod :
"Belgijskom prugom dovožen je sav materijal kao i vozna sredstva,za izgradnju pruge Paracin-Vrazogrnac".

I...
Da si iole pazljivije, i sa boljim naocarima, citao tekst vido bi da je "belgijska pruga" sagradjena jos 1888.
Video bi da je i prvi voz iz pravca Vrzognaca u Zajecar usao u avgustu 1909.

E sada kada si stavio bolje naocere i ovo procitao, onda obrati paznju na svoj tekst
Citiranje R.Pecelj:
Ja sam postavio ovu sliku na portalu i nekako sam rezonski zaključio da je to godina 1907/08, što možda i nije tačno.


Tako je.
Pisem mnogo "sto mozda nije tacno".
Sve su to tvojea subjektivna premisljanja, koja imaju manju snagu od
Rece mi jedan coek

I razmisli malo o jos jednoj stvari.
U Valjevu se gradila pruga Valjevo - Beograd.
1908 godine nije bila u potpunosti dovrsena. Bila je gotova samo deonica do Obrenovca (Zabrezje). Ne i deo ka Beogradu. Ali je ipak bila sagradjena i stanicna zgrada u Valjevu.

Zasto bi u slucaju Zajecara bilo drugacije. Zasto bi tamo voz uzao u grad a da stanica ne bude gotova?

Nego, kada smo
Citiraj
 
 
-2 #18 zeleznicko dete 27-05-2013 09:42
Zanimljivo je pitanje da li je ovo zgrada stanice u Valjevu. Mene zbunjuje slika kao da je neki kanal oko zgrade i kao da je zgrada na nekom bedemu.Da li mi to ko moze objasniti.
Citiraj
 
 
-7 #19 R.Pecelj 27-05-2013 09:46
Železničare, na portalu timočke pruge nigde nisam našao da je 2009 proslavljana 100 godišnjica, kao što si ti pisao. Našao sam samo ovo

"http://timockapruga.org.rs/left_side/images/jubilej-timockih-pruga-promo.jpg"
i
"časopis ŽELEZNICE, broj 12, decembar 1987.
Zoran Bundalo, dipl. inž.
UDK 656.211.1:65.011.2.016.8(048.07)
Januara 1987. navršilo se 75 godina od puštanja u saobraćaj pruge Paraćin-Zaječar, koloseka 0,76m."

Nigne ne piše da je prvi voz iz Vragožrnca ( sa belgijske pruge) ušao u Zaječar 1909. I ako je ušao, on je nastavljao dalje dovlačeći materijal za izgradnju pruge preme Paraćinu. Za to nije bila potrebna zgrada žel.stanice jer nije ni bilo putničkog saobraćaja.

I na kraju, sliku koju sam postavio, našao sam na nekom portalu ili nekom od foruma železnice, gde jasno piše da je to Valjevo.
Nisam ja tako loš u ovoj oblasti, pogotovu za uzane pruge u YU. Ostaj mi zdravo i dobro bi bilo da ovo prekinemo, dosadićemo posetiocima.
Citiraj
 
 
-4 #20 Zeleznicar 27-05-2013 10:40
Idi malo na googl.
Ali ajde,m da ti pomognem

www.sis-nis.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=323

A ima i na

www.sis-nis.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=323

i na

www.youtube.com/watch?v=aAM3pArGCF0

ali i na drugim mestima.

Googl je zakon :)
Citiraj
 
 
-6 #21 R.Pecelj 27-05-2013 11:56
Zahvaljujem Železničare za tačan datum izgradnje žel.stanice u Zaječaru(početo 1907 i završeno 1909). Malo čudno da zgrada bude gotova tako rano ( put. prevoz je počeo tek jan.1911).
Sledeći tu logiku da je za izgradnju stanice potrebno oko 2 godine, onda je stanica u Valjevu verovatno započeta sa gradnjom 1906.godine.
Lepo smo se ispričali. Jedino što si mogao si onu adresu sis-nis.com/forum staviti odmah :-)
Citiraj
 
 
-3 #22 D. 27-05-2013 12:21
Stanica je stavljena u funkciju 1908. godine, kada je proradila pruga na relaciji Valjevo-Zabrežje.

Izvor:Zavod za proucavanje kulturnog razvitka.
Citiraj
 
 
-3 #23 Zeleznicar 27-05-2013 13:39
Citiranje R.Pecelj:
Zahvaljujem Železničare za tačan datum izgradnje žel.stanice u Zaječaru(početo 1907 i završeno 1909). Malo čudno da zgrada bude gotova tako rano ( put. prevoz je počeo tek jan.1911).
Sledeći tu logiku da je za izgradnju stanice potrebno oko 2 godine, onda je stanica u Valjevu verovatno započeta sa gradnjom 1906.godine.
Lepo smo se ispričali. Jedino što si mogao si onu adresu sis-nis.com/forum staviti odmah :-)

Adresu sis-nis nisam imao do jutros :)
A sto se tice brzine gradnje, na Valjevska gimnazija je, cini mi se, sagradjena za oko godinu dana :)
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 

Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
6. IZDANJA FESTIVALA “VALJEVSKI FILMSKI SUSRETI” 6. IZDANJA FESTIVALA “VALJEVSKI FILMSKI SUSRETI”
Šesto izdanje festivala Valjevski filmski susreti održaće se od 12 - 15.decembra 2019. godine pod s...
Detaljnije o programu
"DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ"
Dnevnik Diane Budisavljević, rediteljke Dane Budisavljević otvoriće šesto izdanje Valjevskih filmski...
Detaljnije o programu
BIOSKOP 85 od 5. decembra - 18. decembra 2019.
    ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2, 3D sinhronizovano 5. i 6. decembar u 17.30h 7. i 8. d...
Detaljnije o programu
Srpska premijera filma Grudi
 Film GRUDI crnogorske rediteljke Marije Perović doživeće srpsku premijeru na festivalu Valjevs...
Detaljnije o programu
TALENAT KOJI SVETLI – KONCERT PETRE SPASOJEVIĆ TALENAT KOJI SVETLI – KONCERT PETRE SPASOJEVIĆ
U petak, 13. decembra, u 18 časova, na koncertnom podijumu valjevske muziče škole će nastupiti izuze...
Detaljnije o programu
NA DRINI ĆUPRIJA NA DRINI ĆUPRIJA
CENTAR ZA КULTURU VALJEVO15. DECEMBAR U 20 časovaКarte su u prodaji na blagajni od 10.decembra p...
Detaljnije o programu
ADOLESCENCIJA - IZAZOVI I BOLNA ISKUSTVA ODRASTANJA ADOLESCENCIJA - IZAZOVI I BOLNA ISKUSTVA ODRASTANJA
Sa blagoslovom Episkopa valjevskog G. Milutina, Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja Hristovog u Val...
Detaljnije o programu

 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja