Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saOglasiAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
APEL ZA AKCIJU
četvrtak, 15 mart 2007 01:00

Autor Noć

Ne znam koliko i kako mogu učestvovati u podizanju ” Doma omladine” na noge, da bude ono što zapravo treba, niti imam ideju kako da Valjevo dobije balon, toplanu i sve što mu fali. Baš sam bez ideja. Ali mogli bismo da učinimo jednu prostu stvar, verujte laka je, potrebno je samo malo Vašeg vremena.

Ali svi da učestvujemo.

Svakog dana prolazim pored jedne sakrivene lepote, lepote koja je ovaj grad krasila, davala mu dušu, a sada… Ne shvatam kako smo to dozvolili i kako dalje dozvoljavamo. Ponekad pomislim da bismo lakše izdejstvovali da se iz temelja sagradi “Dom omladine”, nego li da skinemo ove cirade.

Ups, izvinjavam se, reklamne panoe koji nas obaveštavaju. Zna li neko o čemu nas obaveštavaju? O vremenu da je sve na prodaju, da položaj može sve da učini, pa čak i da dobijete zid u centru grada, prekrijete ga čime vam se svidja, ustvari nije bitno da li vam se svidja ako donosi pare. Čista zarada, bez materijala i rada, samo je potrebno da prolazi vreme pa sledećeg meseca nova zakupnina. Eto, o tome nas obaveštavaju.

Možete li mi odgovoriti kome pripada taj zid, čija je to zgrada? Da li ona pripada vlasti koja se smenjuje s vremena na vreme, pa je baš briga da li je umesno prekriti mural nekim reklamama? Da je slučajno nije neko kupio, a ja nemam tu informaciju? NOVAC poseduje svaku VLAST, kakav tandem. I zidove prisvajaju, ako im se prohte, bez obzira na to šta je na njima.

Da ne dužim više, kao što rekoše:”… apatiju zamenimo reakcijom, kritizerstvo akcijom i napokon, učinimo nešto konkretno”. Smenom vlasti ništa nećemo postići, njega prozivajući ništa nećemo dobiti, ali bez zakupaca njegova će se kula srušiti. A evo i kako da odgovorimo ljude koji su u zabludi pa se reklamiraju, jer misle da je to IN.

 PLAN AKCIJE:

1. Svi posetioci sajta, koji ovo podržavaju, da dole navedeni tekst pošalju putem maila organima lokalne samouprave, javnim ustanovama, preduzećima, sredstvima javnog informisanja i drugim pravnim subjektima u gradu.

2. Uredništvo sajta da dole navedeni tekst pošalje na mailing listu Valjevaca

3. Svi posetioci sajta koji za to imaju mogućnosti odštampaju dole navedeni tekst i isti izlepe na javnim mestima, odnosno ubace u poštanske sandučiće svojih komšija i sugradjana.

Napomena: Svi koji znaju mail adrese gore navedenih subjekata, da iste napišu u komentaru ovog bloga. Bitno je da na svaku adresu dodje što više mail-ova od svih koji učestvuju u ovoj akciji, kako bi dobili na masovnosti i stavili do znanja da nas istomišljenika ima više nego njih.


VALJEVO
….GRAD KOJI DIŠE KROZ VEKOVE

znak

Lebdeće u mestu, a stizaće i nestajaće u vremenu

Biti građanin ne znači samo hodati po betonu. Biti građanin znači biti i odgovoran za taj beton, u ovom slučaju zid. Brinuti za svoj grad i po potrebi boriti se za njega.

Svakog dana prolazimo pored jedne sakrivene lepote, lepote koja je ovaj grad krasila, davala mu dušu, a sada… Ne shvatam kako smo to dozvolili i kako dalje dozvoljavamo.

Vreme ih nije uništilo, a izgleda da mi hoćemo.

Gradovi, u kojima ima pametnih ljudi, ponose se svojim fontanama, česmama, stoletnim lipama i muralima. Prirodna i kulturna baština se ne uništava i ona nikom nije data na jednokratnu upotrebu.

I to što nema više valjevske banke nije opravdanje, nema ni Desanke pa to ne znači da preko njenog spomenika treba baciti čaršav sa reklamnim sloganom neke firme.

Blog Mural, autor Gradjanin Dasper


Da li smo stvarno grad ili seoska varoš?

Postoje mnogi drugi zidovi za naše reklame, zidovi koji su izbledeli, koji ništa ne nose sa sobom, a ne oni koji dišu sa nama i prkose vremenu. Tu smo još neko vreme, proći ćemo kroz ovaj grad i ostaviti pečat za sobom. Na nama je kakav će on biti, po čemu će nas buduće generacije pamtiti!

APELUJEMO NA SVE ONE U ČIJOJ JE TO NADLEŽNOSTI DA UKLONE POSTAVLJENE REKLAME I OSTAVE MURAL U SVOM IZVORNOM OBLIKU

APELUJEMO I NA SVE ONE, KOJI ŽELE DA SE REKLAMIRAJU NA JAVNIM MESTIMA, DA VODE RAČUNA DA REKLAMA NE NARUŠAVA POSTOJEĆE GRADSKE VREDNOSTIEmail Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 

Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
NESREĆNA KAFINA NESREĆNA KAFINA
,,NESREĆNA KAFINA''Po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, Centar za kulturu pr...
Detaljnije o programu
POD ŽRVNJEM POD ŽRVNJEM
JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE Dragoslav NenadićRežija: Egon Savin   IGRAJU:Boris I...
Detaljnije o programu

 


Red vožnje autobusa:

Valjevo - Lajkovac - Beograd

 

05; 06; 07; 08;  09; 10; 11.15; 12; 14.15; 15; 15.45; 18; 19

Valjevo - Ub - Beograd

05.30; 06.45; 7.45;  09; 10; 12.30; 13.30; 14.30; 16; 17; 16.50; 18; 19; 20

Valjevo - Novi Sad
07; 08; 09.15; 12.45 (izuzev nedeljom), 16.45; 18.40;

Valjevo - Niš
16; 17.30

Valjevo - Kragujevac
6; 8; 16;

 

Autobuska staica Valjevo 014/221482

Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo je ostalo bez Beovoza! Od 15. decembra u terminima u kojima je saobraćao Beovoz, sada na trasi za Beograd i Pančevo saobraćaju putnički vozovi. Trasa nije promenjena, međutim, od 1. januara 2014.godine  biće promenjena cena vozna karte, pa će putnici umesto 200 dinara, kartu do Beograda plaćati 372 dinara.

Železnička stanica Valjevo 014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja