Početna stranaValjevske vestiMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saOglasiAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
foto dana(1)
Opširnije...

ZADRUGAR DELI PRVO MESTO

utorak, 30 septembar 2014
„Zadrugar“ je u nedelju Lajkovcu pobedio šabački „Borac“ sa 2:0 (0:0), golovima Jerinića u 65. i Markovića u 73. minutu. Zahvaljujući ovoj pobedi, porazu „Rađevca“ i remijima nekoliko ekipa iz vrha, „zeleno-beli“ su izbili u sam vrh tabele i dele prvo mesto Zone Drina sa Krupanjcima. To je veliki uspeh za tim koji se posle dve godine u Okružnoj ligi vratio u viši rang takmičenja.
(0)
Opširnije...

METALAC U PRVOJ LIGI SFRJ – FELJTON (1)

ponedeljak, 29 septembar 2014
Povodom učešća KK Metalca Farmakom u Jadranskoj ligi, u nekoliko nastavaka ćemo se osvrnuti na šest sezona koje je Metalac proveo u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.

1973/74 – TRIJUMFOM U SARAJEVSKOJ „MAJSTORICI“ OBEZBEĐEN OPSTANAK


Na talasu ogromne popularnosti košarke u Jugoslaviji posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine a posebno zahvaljujući velikom trudu i entuzijazmu Luke Stančića koji je sa valjevskom decom napravio  izuzetnu sportsku priču, košarka je u gradu na Kolubari prosto eksplodirala. Metalac je uspeo da kruniše odličan rad sa mladima, veomu dobru selekciju i prisustvo sjajnog tima ljudi koji su činili klupsku logistiku, ulaskom u Prvu...
(1)
Opširnije...

PREZENTACIJA PROGRAMA FONDA ZA RAZVOJ

ponedeljak, 29 septembar 2014
LOGOPovodom donošenja Programa Fonda za razvoj Republike Srbije za 2014. godinu, u cilju informisanja članica Komore i drugih zainteresovanih učesnika, RPK Valjevo u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije organizuje  prezentaciju programa Fonda za razvoj za 2014 godinu.

Prezentacija će se održati u petak, 3.oktobra 2014 godine, sa početkom u 11,00 časova , u velikoj sali na I spratu, zgrada Gradske uprave  Valjevo, Karađorđeva 64. u Valjevu.

 Aktuelne programe Fonda za razvoj  Republike Srbije prezentovaće Milan Ljušič, direktor Filijale Beograd, Fond za razvoj  Republike Srbije.
(0)
Opširnije...

VALJEVSKI VETERANI PONOVO ŠTRAJKUJU GLAĐU

ponedeljak, 29 septembar 2014
Ratni rezervisti ponovo će štrajkovati glađu. Njih deset, predstavnici boračkih udruženja iz nekolikoa gradova Srbije, danas protest počinju u Valjevu, u prostorijama Udruženja boraca ratova od 1990. godine.

Savez udruženja boraca, kao razloge za štrajk navodi neispunjena obećanja predsednika države Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. Veterani navode da su Nikolić i Vučić „na njihovim glasovima dobijali mandate“, a s druge strane nisu ispunili nijedan borački zahtev.

 Rezervisti tvrde i da su “u više navrata pokušali da zakažu sastanak sa nadležnima, ali da u tome nisu uspeli”.
(4)
Opširnije...

USPEŠAN POČETAK TAKMIČARSKE SEZONE-

nedelja, 28 septembar 2014
LOGOMladi karatisti KK ”014 Valjevo” uspešno su započeli novu takmičarsku sezonu. U subotu 27. septembra nastupili su na 34. “KOPER KUPU” u Boru i pri tom osvojili ukupno 9 medalja i to 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane.
Najsjajnijim odličjem se okitio kata tim kadeta (Bojić, Beljić i, Petrović), dok su u disciplin kate pojedinačno zlata osvojilli Lazar Beljić u B klasi, Ognjen Bojić u apsolutnom nivou i David Petrović u B klasi u svom uzrastu. Srebrne medalje pripale su Milošu Markoviću u D klasi i Lazaru Beljiću u asolutnom nivou. Treća mesta osvojili su Ognjen Bojić u A klasi, David Petrović u apsolutnom nivou i Lazar Beljić u A klasi u svojim uzrastima.

Treneri KK ”014 Valjevo”, Predrag...
(0)
Opširnije...

OBELEŽAVANJE 23 GODINE OD POGIBIJE VOJNIKA STOJADINA MIRKOVIĆA

subota, 27 septembar 2014
fotoU ponedeljak 29. septembra 2014. godine u Donjim Leskovicama biće obeležena godišnjica od pogibije vojnika JNA, Stojadina Mirkovića u bjelovarskoj kasarni.
Tim povodom u 11 časova na seoskom groblju u G. Leskovicama biće održan parastos,
 a u 12 časova u prostorijama matične škole „Miloš Marković“ u D. Leskovicama biće održan pomen – Sećanje na Stojadina.

Stojadin Mirković rođen je 14. januara 1972. godine u selu Gornje Leskovice kod Valjeva.U decembru 1990. godine otišao je na odsluženje vojnog roka u Banjaluku. Nakon što je uspešno završio obuku za vozača oklopnog transportera, prekomandovan je u Bjelovar. U to vreme u Hrvatskoj se vode žestoki oružani sukobi Tuđmanovih...
(10)
Opširnije...
27 sep 2014
ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA

Konstatovanje ništavnosti rešenja Skupštine grada Valjeva o razrešenju predsednika Skupštine dr Mihaila Jokića prva je tačka dnevnog reda 21. sednice, koja je danas održana u Valjevu. Odbornici su konstatovali prestanak funkcije dosadašnje predsednice Skupštine Slavice Pantelić Cupać. Ove tačke su usvojene na osnovu presude Upravnog suda o poništavanju rešenja o razrešenju dr Mihaila Jokića sa mesta predsednika Skupštine 28. februara 2014. godine.   Pre usvajanja dnevnog reda, odbo...

Opširnije...
26 sep 2014
OD SUTRA BEOVOZ OD VALJEVA DO BEOGRADA

Posle petomesečnog prekida izazvanog oštećenjem barske pruge na deonici Lajkovac - Lazarevac, Beovoz od Valjeva do Beograda ponovo će saobraćati od sutra. Kako je agenciji Beta rečeno u Železnicama Srbije, prvi polazak iz Valjeva go Glavne železničke stanice u Beogradu, je u 5.15 sati. Taj voz vraća se u Valjevo u 7.59 sati. Novi polazak put Beograda je u 10.35 sati.

Opširnije...
26 sep 2014
U SUSRET EVROPSKOM DANU JEZIKA

Poslovni fakultet Valjevo Univerziteta Singidunum nastavlja da pokazuje svoju posvećenost učenju stranih jezika i razvoju međunarodne saradnje. Deo tradicije duge osam godina je i objavljivanje 13. broja studentskog magazina na engleskom jeziku Singidunum News koji svojim tekstovima i dizajnom predstavlja proizvod timskog rada studenata i nastavnika fakulteta.

Opširnije...
26 sep 2014
PRIJEM ZA STUDENTE PRVE GODINE VIPOS-A

    U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija održan je tradicionalni svečani prijem studenata prve godine studija u školskoj 2014/2015. godini.     Novima studentima jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu, na studijskim programima Poslovna ekonomija i Poslovna informatika, predstavili su se mentori i profesori koji će im držati nastavu. Oni su ih upoznali sa kalendarom rada i rasporedom nastave, dajući im korisne savete za početak studija. ...

Opširnije...
26 sep 2014
PREMIJERA `MANDRAGOLE` NA ABROFESTU

Na programu ovogodišnjeg „Abro festa“ sutra , 27. septembra, publika će moći da vidi treću pozorišnu predstavu. Radi se o premijeri komada „Mandragola“ radjenog po tekstu Nikola Makijavelija, a u režiji Strahinje Antonića i produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“. Autor brojnih filozofskih dela Makijaveli je , napisao je  razigranu “Mandragolu” na najboljim tradicijama comedie del arte  sa željom da se naruga i prodrma učmalu malogradjansku sredinu, posle neumoljive brutalnosti doba...

Opširnije...
26 sep 2014
PROGRAM PROSLAVE DANA TEHNIČKE ŠKOLE VALjEVO

Ponedeljak, 29.09.2014. god.     18.00 časova Otvaranje muzejske postavke povodom 75 godina od osnivanje Tehničke škole     18.00 časova – Muzej-galerija Tehničke škole       „Dinar – korak unazad“ - izložba     18.00 časova- hodnik ispred službenih prostorija „Moje tašne, moji snovi“ - izložba sa video prezentacijom

Opširnije...
25 sep 2014
IZGRADNJA KLJUČNOG OBJEKTA ZA VODOSNABDEVANJE
IZGRADNJA KLJUČNOG OBJEKTA ZA VODOSNABDEVANJE

Na raskrsnici Karađorđeve i Dušanove ulice danas je počela rekonstrukcija postojećeg vodovodnog šahta, zbog čega će ova raskrsnica u narednih 15 dana biti zatvorena za saobraćaj. Ovo je nastavak radova na izgradnji Regionalnog sistema za vodosnabdevanje Kolubara, kojim će se na glavni cevovod u forlandu reke Kolubare priključiti cevovod iz Fabrike vode na Pećini. Vrednost radova, koje finansira Evropska unija,  je 10 miliona dinara, a radove izvodi firma „Jedinstvo“ iz Užica.

Opširnije...
25 sep 2014
METALAC DOMAĆIN TEK U NOVEMBRU

Košarkaši Metalca će domaćini u Valjevu biti tek u novembru, u utakmici sa Igokeom, objavljeno je na sajtu ABA lige. Utakmica protiv Solnoka u drugom igraće se u Mađarskoj, a protiv Cedevite u četvrtom kolu u Zagrebu, preciyirano je. Razlog za ovakvu odluku je činjenica da Valjevci još nisu ni započeli neophodne radove u postojećoj gradskoj sportskoj dvorani, koja je, kao privremeno rešenje, podignuta u centru grada 1973. pokrtivanjem stadiona za male sportove "15. septembar". Prilikom nedavne...

Opširnije...
25 sep 2014
NAUČNI SKUP O SABRANIM DELIMA RADOVANA BELOG MARKOVIĆA

U selu Ćelije kod Lajkovca u subotu 27. septembra, s početkom u 11 sati, biće održan naučni skup posvećen sabranim delima Radovana Belog Markovića. Organizator skupa je Gradska biblioteka Lajkovac, koja je uz pokroviteljstvo Opštine Lajkovac početkom godine bila izdavač književnog opusa Belog Markovića. Po želji autora, skup će se održati u njegovom rodnom selu, u izdvojenom odeljenju OŠ „Mile Dubljević“ u Ćelijama, gde je pre skoro 60 godina (1955) stupio u svet pismenosti koji će ga puno go...

Opširnije...


R4 kartica za Nintendo 3DS konzolu kao i podrska za sve prethodne mode ...
Prodaje se plac sa objektima u Valjevu, parcela broj 10558 KO Valjevo ...
Trubači za svadbe veridbe krstenja punolestva slave raznih iznenadjenj ...
Proizvodna hala od 2200m2 na 47ari placa u samom centru Sopota iza gla ...
Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
DEVETNAESTI DANI GLJIVA NA MEDVEDNIKU DEVETNAESTI DANI GLJIVA NA MEDVEDNIKU
Tradicionalna turistička manifestacija “Dani gljiva” održaće se i ove godine na planini Medvednik,&#...
Detaljnije o programu
ZVEZDA TEATAR "ROĐENDAN GOSPODINA NUŠIĆA" 30.09.2014 U 20 SATI
Dušan Kovačević ROĐENDAN GOSPODINA NUŠIĆA Režija: Nebojša BRADIĆ Zvedara Teatar  Uloge: ...
Detaljnije o programu
JAZZ FEST JAZZ FEST
Jubilarni 30. Jazz fest u Valjevu počinje 16. oktobra nastupom valjevskih jazzera.
Detaljnije o programu
DAN TEHNIČKE ŠKOLE
I ove godine , kao i svih prethodnih, učenici i radnici Tehničke škole organizovali su prigodan prog...
Detaljnije o programu
DEČANSKE I DRUGE PRIČE
U ponedeljak 6. oktobra 2014. godine, sa početkom u 19 časova, u konferencijskoj sali Višeg javnog t...
Detaljnije o programu
KONCERT BRAZILSKOG GITARISTE DANIJELA MARKESA SREDA 1.OKTOBAR 20h CENTAR ZA KULTURU VALJEVO
PROGRAM: Lamentos no Morro (Garoto) Água Salgada (Daniel Marques) Espantalho (DM) Cinema...
Detaljnije o programu
MALI BUDO 2 – 5. OKTOBAR 18h i 20h CENTAR ZA KULTURU VALJEVO
Režija: Danilo Bećković Uloge: Petar Strugar i Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, ...
Detaljnije o programu
  
  
Da li materijalno lošije živite u odnosu na prošlu godinu?

Red vožnje autobusa:

Valjevo - Lajkovac - Beograd

 

05; 06; 07; 08;  09; 10; 11.15; 12; 14.15; 15; 15.45; 18; 19

Valjevo - Ub - Beograd

05.30; 06.45; 7.45;  09; 10; 12.30; 13.30; 14.30; 16; 17; 16.50; 18; 19; 20

Valjevo - Novi Sad
07; 08; 09.15; 12.45 (izuzev nedeljom), 16.45; 18.40;

Valjevo - Niš
16; 17.30

Valjevo - Kragujevac
6; 8; 16;

 

Autobuska staica Valjevo 014/221482

Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo je ostalo bez Beovoza! Od 15. decembra u terminima u kojima je saobraćao Beovoz, sada na trasi za Beograd i Pančevo saobraćaju putnički vozovi. Trasa nije promenjena, međutim, od 1. januara 2014.godine  biće promenjena cena vozna karte, pa će putnici umesto 200 dinara, kartu do Beograda plaćati 372 dinara.

Železnička stanica Valjevo 014/221697

Valjevo i dešavanja
Staro Valjevo
Izlozbe Valjevaca
SLOBODNI POSLOVI- NSZ VALJEVO
INFOSTUD poslovi
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja