Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

MIODRAG NOVAKOVIĆ

Objavljen od ObradVucen
ObradVucen
ObradVucen još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na četvrtak, 10 mart 2016
in RAZNO 0 Komentara


Dan vruć, da se čovek naprosto istopi. Miodrag seo na nekakvu klupu da predahne i kad htede i na pogužvanu novinu u zadnj čas odluči pored nje, bila je i prljava. Video se nekakav naslov iz kojeg je mogao pročitati, doktor Gašparov oduševio svet. Sav onako ispresavijan i nikakv, tek došao sa poligona za obuku sa Petog puka, to ga pošteno zagolica, odluči da to detaljnije pogleda i proveri o čemu je reč. Mučio se pošteno da sve rastumači ali brzo je saznao za doktorov izum u lečenju čira na želudcu putem zamrzavanja. Čak traže i mole da se prijave oni koje ta boljka muči a žele se otarasiti te napasti putem zamrzavanja. Sve je bacio osim tog lista na kojem je uvaženi doktor to svoje obrazlagao čak u Moskvi  rekoše patentirao i potvrdio.
Istog dana naš Miodrag uze papir i poče da piše  jedno nežno kitnjasto pismo uvaženom doktoru Gašparovu i to lično na njegove ruke.
- Dragi moj doktore, presretan sam kad i u našoj lepoj zemlji ima takvih stručnjaka kao što ste vi. Oduševljen sam i zadivljen,  kad čujem kako se vašom zaslugom u celom svetu govori sa poštovanjem o našoj domovini. Neka vide i jedni i drugi pa i oni u Moskvi da i naši ljudi mogu i umeju u medicini, tako teškoj nauci činiti prava čuda. Ovo vam i pišem ne samo kao puku zahvalnost mene običnog laika, nego sa željom i nadom, da vas svi podrže u budućem radu. Moram vam nažalost priznati, da i mene već nekoliko godina upravo na želudcu jedan takav čir muči. Ovog puta jedina ste mi vi još ostali kao prava šansa, da me nekako osobodite ove opake bolesti.
Dragi doktore, spreman  sam na sve što vi mislite da treba pa i to vaše zamrzavanje, kad  god želite, danas, sutra, ali svakako čim pre.   
Nije prošlo ni nekoliko dana odgovor je stigao ali ne na ruke Novakovića nego njegovim nadređenim u kojem ih čak doktor i ukori, kako moraju posvetiti više pažnje zdravlju svojih članova kolektiva i da odmah i to hitno dok još nije kasno, dotičnog Miodraga Novakovića, oslobode dužnosti i pošalju  u Beograd na kliniku za te boljke.
Ovi su se i iznenadili i začudili kad to primiše jer do tad nikad Novaković da se požali ili zatraži pomoć oko nekakvog čira pa čak ni obične glavobolje, bio je zdrav kao vidra. Morali su mu se i ispričati zbog tog propusta o kojem ih doktor upozori i po hitnom postupku oslobodiše ga posla i sa potrebnim papirima uputiše u Beograd na Karaburmu.
Novaković je postupio po zadatom i lično se javio u doktorov kabinet. Primili su ga kao najuvaženiju osobu i odmah smestili u luksuzni apartman sa dva kreveta. Nekoliko dana
samo je odmarao, a tek posle su počele postepne pretrage i ispitivanja. Pored udobnosti i pune pažnje, za tih mesec i nešto dana bilo je i gutanja sondi, klistiranja pa i drugih analiza i pretraga koje prate tretiranje te bolesti. Ni malo to nije bilo lako podneti, složio se i dokotor lično kad se na kraju svega toga opet sreo sa Miodragom onako oči u oči u apartmanu gde je ležao sa još jednim pacijentom ali već okorelim čirašem. Kod dotičnog je to bilo već ranije utvrđeno, sad je samo trebalo primeniti doktorov izum. Uzgred rečeno i on se kao i Novaković dobrovoljno javio za to nekakvo zamrzavanje. Doktor je predvodio i ovo bi, čitavu ekipu stručnjaka i pomoćnika u toj viziti jer tu nije smelo biti površnosti.
- Druže Novakoviću, počeo je odmah doktor Gašparov svoju besedu.  Mi smo  presrećni i zadovoljni nalazima kod tebe pa i zbog toga što je tvoj želudac poput čaše od kristala čist. Naglašavam, bez ikakve ogrebotine ili nedaj Bože kakvog čira. Pokazivao je odmah i već pripremljene snimke i labaratoriske nalaze dok je Miodrag mudro i mirno ćutao, ležeći zavaljen u udobnom krevetu. Taman kad doktor pomisli  da će to biti sasvim  dovoljno ali i prava radosna vest za njihovog pacijenta,  javi se Miodrag.
- Žao mi je ali varate se vi doktore moj. Na žalost ne vidite vi njega uveravam vas. Doktor je opet bio spreman iz početka sve da ponovi i  pokuša razuveriti  pa i ohrabriti Miodraga ali ovaj ga preduhitri.
- Ne ne, ne vidite vi njega moj doktore jer on je u ormaru. Doktor se uplaši a i prisutni iz ekipe počeše se zgledati na to njegovo u ormaru. Kad Novaković opet  ponovi i ormar pa još i nekakve čizme naglašavajući to, još više se uplašiše, pomisliše, nedaj Bože da nije nešto drugo još opasnije od tog prokletog čira.
- Da, da doktore moj, eno ga u ormaru u vidu radnih čizama, tek sad pojasni tu boljku ali na svoj način. Bilo je jasno kao dan na šta Miodrag cilja pa će, e tu ti mi ne možemo pomoći. To je posao nekih drugih, složiše se svi zajedno. Možete, možete i to baš vi doktore moj i to svojim podpisom da predložite  da se oslobodim težih fizičkih napora jer ne znate vi šta je poligon i radne čizme još na Petom puku, a vojnici kao na traci, svaka tri meseca dolaze novi, a to je vražije teško.
Dugo se profesor mučio pa i uz pomoć svojih saradnika iz vizite, kako bi objasnio, ono što se odnosilo na te vraažije čizme.  Kad se opet Novaković javi i  reče, samo šest meseci me  poštedite, a ostalo je moja briga zavapi, spominjući opet i čizme i poligon na Petom puku, naglašavajući uvek  kako je vraški teško i šetati, kamo li vežbati, bez razlike na doba dana ili godine. Kad neko od prisutnih predloži da ga ipak profesor predloži onima iz komiisije pa neka oni odluče jer i ove sve pretrage je stojećki podneo i to junački, a raditi se već mora nešto pa bilo to i nešto drugo  u odnosu na ovo vežbanje na poligonu.
Uvažili su oni iz komisije doktorov predlog i glatko ga oslobodili  teških fizičkih napora za period od šest meseci. Na novom poslu bio je pravi ekspert. Opravdao je sasvim ono što oni predložiše doktoru Gašparovu strućnjaku svetskog glasa za taj kako se zove čir. Sva sreća i ja da kažem još samo ovo, Novaković zaista nije imao nikakav čir, makar u to vreme.


Obrad VUČEN

Ključne reči: Nema ključnih reči

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
OsvežiPrevious Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
BIOSKOP 85 od 10 - 16. oktobra 2019.
DORA I IZGUBLJENI ZLATNI GRAD, titlovano 10. i 11. oktobar u 17.30h 12. i 13. oktobar u 15.30h...
Detaljnije o programu
UKRAĐENA LIČNOS' U VALJEVU
Centru za kulturu 22.oktobra u 20h Milan Lane Gutović neponovljivi je komičar i proslavljeni glumac...
Detaljnije o programu
Bioskop 85 repertoar - izmena
Zbog velikog interesovanja, film Džoker biće na repertoaru i od 17-23.oktobra! Film Rambo - do posl...
Detaljnije o programu
PRAVDO, KRIVA SI PRAVDO, KRIVA SI
Pozivamo Vas na program "Pravdo, kriva si", u utorak, 22. oktobra, u 19 časova , kada ćemo u sali Va...
Detaljnije o programu

 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

 
Poslovi u Valjevu od: Jooble
INFOSTUD poslovi
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja