Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saOglasiAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
ZASEDALA SKUPŠTINA
ponedeljak, 31 avgust 2015 21:56
FOTOSednica Skupštine grada Valjeva je danas prekinuta, nakon što je dr Mihailo Jokić odlučio da ne predsedava ovom sednicom, iz moralnih razloga, jer je dobio presudu Vrhovnog kasacionog suda. Ovom odlukom suda ukinuta je presuda Upravnog suda od 19. juna 2014. godine, kojom je vraćen na mesto predsednika Skupštine grada Valjeva. Predmet se vraća Upravnom sudu na ponovno odlučivanje.
 
Jokić je na početku današnjeg zasedanja Skupštine grada saopštio odbornicima svoju odluku i zahvalio se svojim saradnicima. Skupštinu je nastavio da vodi zamenik predsednika Jovan Lukić. Nakon kraće rasprave, sednica je prekinuta, a o njenom nastavku odbornici će biti obavešteni. 
 
POLICIJA UPALA U MANASTIR, UHAPSILA 20 VERNIKA
ponedeljak, 31 avgust 2015 10:59

fotoDvadeset vernika je uhapšeno jer su se oglušili o zabranu prilaska području brane i akumulacije “Rovni”, pokušavajući da uđu u manastir Svetog arhangela Mihaila u selu Tubravić kod Valjeva.

 Vernici koji sebe nazivaju “Stražari Gračanički”, okupljeni oko udruženja “Istinoljublje”, koje predvodi raščinjeni monah Antonije (Dragan Davidović), pokušali su da priđu kompleksu manastira, u narodu poznatog kao Valjevska Gračanica, ali ih je u tome sprečila policija.

Manastir se, naime, nalazi u blizini budućeg veštačkog jezera sistema “Rovni”, čije punjenje počinje 1. septembra, zbog čega je JP “Kolubara”, koje je investitor gradnje, saopštilo da je zbog spuštanja zatvarača na brani i početka punjenja akumulacije iz reke Jablanice “zbog bezbednosti svaki prilazak i boravak nezaposlenih lica na tom području strogo zabranjen”.

 
SLUŽENA VEROVATNO POSLEDNJA LITURGIJA U GRAČANICI
nedelja, 30 avgust 2015 23:00
FOTODanas je u crkvi Arhangela Mihajla manastira Gračanice,  vladika valjevski gospodin Milutin sa sveštenicima služio arhijerejska liturgija, a potom je odsluženo osvečenje jeleja. Fotografija Sretena Pantelića koje možete pogledati u prilogu verovatno su poslednje sa bogosluženja u ovoj crkvi. U saopštenju JP „Kolubara” objavljenom prošle nedelje navodi se da je u toku priprema za spuštanje zatvarača na optočnom tunelu, kroz koji sada protiče reka Jablanica, tako da je sve  spremno za početak punjenja jezera. Zbog toga je od sutra zabranjen pristup brani i prostoru oko akumulacije.

Kako je preneo sajt www.vaseljenska.com večeras je u porti zabeleženo prisustvo vozila Žandarmerije i po rečima raščinjenog monaha Antonija, nekolicina vernika je zaustavljena kod Poćute i upozorena da se ne vraćaju u manastir.  Radnici brane Rovni jutros su u toku liturgije zagradili i drugi put ka Gračinici, dok se na trećem putu nalazi patrola koja ne dozvoljava dalji prolazak.
 
REPREZENTACIJA SEVERNE KOREJE NA PRIPREMAMA U LAJKOVCU
četvrtak, 27 avgust 2015 21:14
fotoPredsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić sa saradnicima organizovao je danas prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju Severne Koreje, koja se nalazi na šestodnevnim pripremama u Lajkovcu, kao gost lajkovačkog „Železničara“. Odbojkašice sa Dalekog Istoka predvodi poznati srpski stručnjak Branislav Moro, nekadašnji trener Crvene zvezde i Vizure.
Reprezentacija Severne Koreje u Lajkovcu će trenirati do ponedeljka i odigraće tri pripremne utakmice sa „Železničarom“, članom Superlige Srbije: u četvrtak, petak i nedelju. U Lajkovac su stigli sa turneje koja je obuhvatila Kinu, Vijetnam, Tajland i Sloveniju, a po povratku iz Srbije očekuje ih klupsko prvenstvo Azije.
 
UDOVIČIĆ OTVARA SAJAM ŠLJIVA
sreda, 26 avgust 2015 21:36
FOTOMinistar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, nekada proslavljeni vaterpolista, otvoriće ovogodišnji Sajam šljiva u Osečini, saopšteno je iz Organizacionog odbora jubilarne, 10. po redu, međunarodne privredno-turistička i kulturno- zabavne manifestacija, koja se održava od 28. do 30. avgusta. Dešavanja vezana za najvažniji opštinski godišnji događaj kreću već u četvrtak, 27. avgusta, a svečani i zvanični početak zakazan je za sutradan – petak, s početkom u 13.00 časova, ispred hale Sportskog centra.

I ovog puta u centru pažnje novog okupljanja u čast „Kraljice voća”, svakako, biće izložba podgorskih proizvođača svežih i suvih šljiva i proizvoda od ovog voća, zatim sajamske postavke dostignuća i mogućnosti nekoliko desetina firmi iz regiona, okruga i opštine, kao i predstavljanje najnovijih saznanja struke i nauke u ovoj oblasti. Međunarodni karakter sajmu daće stalni učesnici i prijatelji iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i drugih delova nekadašnje Jugoslavije, zatim poslovni svet iz susednih zemalja i čitave Evrope, kao i članovi diplomatskog kora u našoj zemlji. Dolazak je najavila i brojna delegacija iz Portugalije…
 
ASFALTIRANJE ULICA I PUTEVA
sreda, 26 avgust 2015 13:30
Građevinska sezona u Valjevu je u punom jeku, pa građani i meštani sela ne kriju zadovoljstvo što su dobili asfaltirane ulice i puteve. Ovih dana završeno je asfaltiranje jednog kraka Birčaninove ulice u Mesnoj zajednici „Stari grad“ dužine 200 metara. Vrednost radova je 800.000 dinara bez PDV-a, a izvođač radova je GP „Kompresor ing“. Na ovaj način asfalt do svojih kuća dobilo je preko 200 građana. „U pitanju su već veće ulice i mi više u gradu većih neasfaltiranih ulica nemamo.Radove izvodimo u okviru investicionog održavanja ulica i puteva“, rekao je Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ prilikom obilaska završenih radova.
 
Radovi su u toku na asfaltiranju putnog pravca dugog jedan kilometar na Stavama ka zaseoku Vlajkovići. Vrednost radova je 4.800.000 dinara. „U pitanju je put koji je pod velikim nagibom i koji u proteklom periodu nije bilo moguće kvalitetno održavati čak i nakon kiše. Asfaltiranje ovog puta je bilo veoma važno za ovaj zaselak, jer ovde imamo mnogo mladih ljudi, mnogo dece i mislim da ćemo na ovaj način zadržati te ljude ovde. Asfaltiranjem uzbrdice ovog puta, omogućićemo da meštani bez problema dođu do svojih kuća. Ovo smo završili i sada idemo dalje, druga sela su sada na redu“, rekao je Jeremić obilazeći izvođače radova. „Naš cilj je da za naredne četiri godine svaka kuća u svakom selu dobije asfalt, ne pojedinačno već zaseoci.
 
ZAPRAŠIVANJE KOMARACA
sreda, 26 avgust 2015 13:29
FOTOTretman suzbijanja odraslih komaraca biće izveden na teritoriji grada Valjeva u četvrtak 27. avgusta ukoliko se za to stvore povoljni vremenski uslovi. Tretman će biti izveden uređajima iz vazduha i sa zemlje u večernjim satima od 19.00 do 22.00 časa. U tretmanu iz vazduha učestvovaće jedan avion Privredne avijacije JAT i leteće iznad toka reke Kolubare sa priobaljem, od naselja Sedlari do naselja Veselinovac. Lokaliteti koji će se tretirati uređajima sa zemlje:javne zelene površine (parkovi, spomen parkovi, zelene površine u stambenim naseljima, park šume), vodotokovi reka i priobalja: reka Obnica od Kazneno popravnog zavoda do ušća, reka Jablanica od Sedlara do ušća, reka LJubostinja od Doma u Rađevom selu do ušća, reka Gradac od Vodovoda do ušća, bazeni u Petnici sa parkinzima.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 738


Želite pomoć profesionalaca za negu Vaše kose? Na pravom ste mestu. Pr ...
Proizvodnja i prodaja jednogodišnjih, dvogodišnjh i kontejnerskih sadn ...
Pansion (hotel) za pse Beograd
Izdajem stan u Beogradu kod Vukovog spomenika
ŽIVOT I ČUDA SVETOG NEKTARIJA ŽIVOT I ČUDA SVETOG NEKTARIJA
Sa blagoslovom Episkopa valjevskog Gospodina Milutina u utorak 8. septembra 2015. godine u Centru za...
Detaljnije o programu
  
  
Da li materijalno lošije živite u odnosu na prošlu godinu?

Red vožnje autobusa:

Valjevo - Lajkovac - Beograd

 

05; 06; 07; 08;  09; 10; 11.15; 12; 14.15; 15; 15.45; 18; 19

Valjevo - Ub - Beograd

05.30; 06.45; 7.45;  09; 10; 12.30; 13.30; 14.30; 16; 17; 16.50; 18; 19; 20

Valjevo - Novi Sad
07; 08; 09.15; 12.45 (izuzev nedeljom), 16.45; 18.40;

Valjevo - Niš
16; 17.30

Valjevo - Kragujevac
6; 8; 16;

 

Autobuska staica Valjevo 014/221482

Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo je ostalo bez Beovoza! Od 15. decembra u terminima u kojima je saobraćao Beovoz, sada na trasi za Beograd i Pančevo saobraćaju putnički vozovi. Trasa nije promenjena, međutim, od 1. januara 2014.godine  biće promenjena cena vozna karte, pa će putnici umesto 200 dinara, kartu do Beograda plaćati 372 dinara.

Železnička stanica Valjevo 014/221697

Valjevo i dešavanja
Staro Valjevo
Izlozbe Valjevaca
SLOBODNI POSLOVI- NSZ VALJEVO
INFOSTUD poslovi
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja