Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

SVET I MI……

Objavljen od Pecelj
Pecelj
Pecelj još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na petak, 29 januar 2016
in RAZNO 20 Komentara


Ovako je u svetu :
https://www.youtube.com/embed/tzgRw6V252s

A kod nas ?
Отворено писмо Николе Демоње :
Време је за збогом, Србијо
Никола Демоња, млад и успешан музичар огласио се на друштвеним мрежама и изразио свој став према стању у држави.
Наиме, он је отвореним писмом показао страх јер, како ствари стоје, он, његова супруга Ана Штајдохар и ћеркица Ниа морати да оду из земље, "трбухом за крухом".
"Време је за збогом, Србијо.Мени још није време. Нама. Али се плашим да се оно (поново) долази. Приближава се.'99. кад се НАТО, злочиначка организација изопачених курви и искомплексираних квази-мушкараца са очигледно малим пишама, обрушила својом беспотребном силом на нас, решио сам да морам да одем одавде. Да једноставно морам. Иако сам имао 15г кад је то срање почело.
Кад са 15година доживите други рат, други пут бомбе, склоништа, уплашене мушкарце и престрављене жене, чудне ствари почну да се дешавају у мозгу.
И отишао сам, захваљујући свом таленту, и раду својих родитеља, у тај дивни свет. На запад. Тамо где се све то како би код нас требало, јер нам говоре да само тако сме, дешава.
Далеко од тога да је тако.Али то је друга тема", започео је ово писмо Демоња а онда објаснио да колико год људи оду из земље због ситуације каква им се намеће, свако пати за својом домовином.
"Пожелео сам да се вратим. Зато што сам ја Србин. Након што сам човек, и музичар, прво следеће је да сам Србин.
И желео сам да будем свој међу својима. И зато што волим своју земљу. И свој народ.Тада је то деловало смислено. Како је покојни др Ђинђић говорио - да свако буде најбољи у ономе што јесте, на тај начин да будемо сви бољи, праве патриоте према својој земљи. Знамо сви одавно како би то требало, је л'... Међутим још боље знамо како јесте."
Никола се онда осврнуо на политичку ситуацији наше земље, на то што у Србији годинама није ништа боље него држава све више тоне.
"Годинама већ гледамо како се препуцавају ови и они. Прво су језиве ствари радили ови. И све довели на руб пропасти. Па су власт преузели они. И све то још више упропастили. У свиленим рукавицама, и са златним маскама. Али онако крајње бахато, јер су били сигурни да нећемо никад гласати за ове. Јер их се плашимо. Међутим, ево, изгласали смо опет ове. И сад се ови бахате најстрашније. Сад примитивизам са каматом наплаћује свакој свиленој рукавици, и златној масци. Сад месар грди доктора, а зидар професора. Само су заменили улоге, ништа више.
Љуте се, вероватно сте приметили, неки интелектуално инфериорни, што су деца у Ивановићевој емисији рекла шта су рекла о свевишњем премијеру. А деца к'о деца, што на уму, то на друму. Још нису схватила да је мудрије бити лажљиви љигавац. Нека можда никад и неће. Кукала им мајка. А нико се није љутио кад су разни политичари, укључујући свевишњег, користили децу на све могуће разлоге, у свим могућим кампањама, скупљали поене на њима. Нити је то било коме сметало. Чак се и г. омбудсман јавио поводом ове теме. Од свих могућих проблема са којима се деца суочавају, почевши од сиромаштва, катастрофалног школства и чемерним животом унесрећених педагога, насиља, и да не набрајам даље, господин се ухватио за хумористичку емисију. Једино што има смисла је што је то смешно колико је глупо, а смешно иде уз хумор, је л'."
Саксофониста се присетио и оних година које је провео у иностранству, где је политичка ситуација доста другачија, где вође државе не искачу сваких неколико минута на телевизији.
"За моје четири године живота на западу, ово желим већ дуго да напишем, ја нисам знао - НИСАМ ЗНАО - ни ко је премијер, ни ко је председник, нити састав владе, нити ко коло води, ништа. Апсолутно јебено НИШТА нисам знао. Зато што је моје било да студирам. Да се сналазим. Да радим. Да учим. Да свирам. А не да ми политичари искачу иза сваког ћошка са својим кретенским причама за те њихове интелектуално инфериорне, што им тапшу као фоке за кантицом рибе.Никада се ни један једини политичар није појављивао у медијима толико, нити људе политика уопште интересује или дотиче. Не, они једноставно живе своје животе.Тако се то ради у озбиљним државама. У организованим друштвима.
А како се код нас ради, мислим и на ове, и на оне, да случајно неко не помисли да сам на нечијој страни, плашим се да је "збогом Србијо" питање када ће се, а не да ли ће се десити. Сломиће ми се срце ако опет будем морао да одем, али пре ћу тупом виљушком да избодем то своје српско срце, него што ћу себи да дозволим да ме разни "доктори" са својим плагијаторским дипломама од 500€ стављају где они мисле да је место нама који смо се заиста школовали, мучили за свој резултат и знање.
Неке од њих је срамота колико нам добро иде. И мене је срамота кад видим колико пензионера у набавку иде у локалне контејнере. И на шта личе болнице, домови здравља, школе, ма све државне установе. Колико је свака црна статистичка ставка у порасту. И колико се из године у годину све теже живи. Куповна моћ све слабија. Цене нон стоп скачу. Још само порез на курац да уведу, и прешли су игрицу.Серем им се у дипломе, и у власт. Једино што им заиста добро иде, је што све што је добро - иде, одлази, напушта ову смејурију од државе. Или ће тек.Јако тужно. И јако ружно", закључио је Никола ову исповест.

Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+20 #1 vreme je 29-01-2016 20:42
Omladino,cim se ukaze prilika,beyite u tri lepe pm,dok Vas oci vode i noge nose.Otadzbina Vam je tamo gde ste rodjeni,a domovina tamo gde Vam je lepo.Ovde se leba nećete najesti.
Citiraj
 
 
+15 #2 Penzioner 30-01-2016 18:26
Citiraj
 
 
+14 #3 istina 30-01-2016 19:13
Bravo penzioner.Tacno sto posto
Citiraj
 
 
+16 #4 R.Pecelj 30-01-2016 19:44
Čusmo danas da nam mnogo dobro ide.
Suficit budžeta u januaru čak 250 miliona dolara, kao nikad dosad.
A biće nam još i bolje !!!

Čudo li ovaj radnik plače ?

Citiraj
 
 
+17 #5 zato 30-01-2016 21:11
Place radnik, jer ga je sramota, koliko dobro zivi.
Citiraj
 
 
+13 #6 Omladinac 31-01-2016 13:59
Ovo smo mi :

Citiraj
 
 
+8 #7 R.Pecelj 02-02-2016 16:38
IZGLEDA DA SMO BLIZU KRAJA ?

Otkud Marija Šerifović u Narodnom pozorištu?

Kratka napomena : Upranik Narodnog pozorišta je inače član SNS. To piše ovde :

http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=99390

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu za kraj meseca našla se i neubičajena postavka za nacionalni teatar - koncert Marije Šerifović.

Izvor: B92 utorak, 2.02.2016. | 16:15

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić u razgovoru za B92 nastup Šerifovićeve objašnjavao je time da nije reč o "repertoaru", već iznajmljivanju sale. Ostao je uporan u toj tvrdnji, iako je ona u repertoaru koji stoji istaknut na ulazu u zgradu teatra - opovrgnuta.

“Imate potpuno pogrešnu informaciju, to nije repertoar Narodnog pozorišta, Narodno pozorište izdaje svoju dvoranu za koncert jednog eminentnog umetnika zabavne muzike koji je stekao evropsku reputaciju pobedom na pesmi Evrovizije”, rekao je Savić.

Na konstataciju da na ulazu u Narodno pozorište stoji repertoar za februar, a da je za 25. u 20h zakazan koncert Marije Šerifović, Savić je odgovorio: “Repertoar je ono što igra Narodno Pozorište svojim snagama, svojim predstavama, to možda vama tako izgleda”.

Uprkos navodima novinarke B92 Suzane Trninić da tako ne izgleda, već tako jasno piše, Savić je insistirao na tome da je u pitanju greška, i da je reč o martu, a ne februaru.

Ovo nije prvi slučaj ovakve vrste - u Narodnom pozorištu su već gostovali Garavi sokak, Đorđe Balašević, Dragana Mirković... Savić kaže da je i u regionu slična situacija, a da je za Narodno pozorište to "probni balon" za javnost.

“Ako ostanu da posle i Marije Šerifović vide neke od naših programa, dobićemo od njene publike određeni udeo. Jedno 20-30 posto ljudi će ponovo doći.. a tek na kraju je jedan značajan finansijski momenat koji će Narodnom pozorištu obezbediti prihod od oko pola miliona dinara”, navodi Savić.
Sociolog kulture Ratko Božović nema dilemu u oceni celog slučaja. U pitanju je - skandal.

“Besmisleno je, apsurdno je, glupo je tako nešto napraviti. To nije govor protiv Marije Šerifović, to je govor u odnosu na one koji su uspostavili takav program i dolaze na takvu ideju. Ovde smo u niskom padu, ovo je i greška i greh i to je besmileno.. ako to može da se uspostavi kao neki kriterujm, onda više kriterijuma nema. Ne može se iz komercijalnih razloga opravdavati tako nešto jer to je svetogrđe u kući kulture”, kategoričan je Božović.
Citiraj
 
 
+11 #8 glumac 02-02-2016 16:56
Kako odkuda,pa da glumi zensko u pozoristu?
Citiraj
 
 
-11 #9 Živko 06-02-2016 20:53
Citiranje istina:
Bravo penzioner.Tacno sto posto

Sad glasate za za penzionere i njihovog Valjevskog lidera Poćutu.
Citiraj
 
 
+4 #10 Penzioner 07-02-2016 19:37
Citiranje Živko:
Citiranje istina:
Bravo penzioner.Tacno sto posto

Sad glasate za za penzionere i njihovog Valjevskog lidera Poćutu.


Ima i penzionera koji misle svojom glavom.
Zbog ovih koji se pale na Krkobabićevo baljezganje, moraćemo izgleda opet čekati 10 godina da se osveste.
Citiraj
 
 
-1 #11 Zarko 08-02-2016 11:45
Bas bih voleo da vidim tog penzionera koji razmislja svojom glavom,a ne TV.
Citiraj
 
 
+11 #12 U2 08-02-2016 16:20
Srbima koji rade je samo vazno da primanje ide redovno i to ih jedino zanima, a sto se njih tice upravnik narodnog pozorista moze biti i Kristijan Golubovic ... 90 odsto njih ionako nikad nije ni bilo u njemu ...
Citiraj
 
 
+5 #13 Penzioner 08-02-2016 19:22
Citiranje Zarko:
Bas bih voleo da vidim tog penzionera koji razmislja svojom glavom,a ne TV.


Pa eto imaš mene !!! :lol:
Citiraj
 
 
+3 #14 bivsi navijac 08-02-2016 19:49
Moram da se slozima sa tobom i tvojim komentarom.Odlicno,imas veliko plus
Citiraj
 
 
+3 #15 Zarko 08-02-2016 20:27
Hahahahahaha,ni sam nesto siguran.
Citiraj
 
 
+4 #16 Enrico Caruso 08-02-2016 20:49
Citiranje U2:
Srbima koji rade je samo vazno da primanje ide redovno i to ih jedino zanima, a sto se njih tice upravnik narodnog pozorista moze biti i Kristijan Golubovic ... 90 odsto njih ionako nikad nije ni bilo u njemu ...


Nemoj uskoro da se iznenadiš pa da se posle pitaš - Ene, šta ovo bi !!!
Kod ovih je sve moguće. Kad može jedan keramičar ili pečenjar, zašto ne bi mogao i ovaj divan momak. :lol:

Citiraj
 
 
-9 #17 Bebić iz luke 12-02-2016 18:34
Citiranje Enrico Caruso:
Citiranje U2:
Srbima koji rade je samo vazno da primanje ide redovno i to ih jedino zanima, a sto se njih tice upravnik narodnog pozorista moze biti i Kristijan Golubovic ... 90 odsto njih ionako nikad nije ni bilo u njemu ...


Nemoj uskoro da se iznenadiš pa da se posle pitaš - Ene, šta ovo bi !!!
Kod ovih je sve moguće. Kad može jedan keramičar ili pečenjar, zašto ne bi mogao i ovaj divan momak. :lol:


Neka hvala ostani kod žutih kod nas sad nema mesta. Veći je učinak i doprinos sa U2 je tamo. S onu stranu!
Citiraj
 
 
+1 #18 R.Pecelj 16-02-2016 20:48
"Ja nekako ne mogu da verujem da je slučajno došlo do toga da mi, evo recimo sad, gledamo 'Parove', 'Farmu' i 'Velikog brata'. Pa neće biti da se nekako slučajno ispostavilo da, iznenada, 24 sata gde god krenete daljinskim, ugledate nekog psihopatu. Zanimljivo je kako se to poklopilo u vreme kada treba da se donesu neke najbolnije odluke. Čini mi se da je to projekat koji je vrlo smišljen i unapred odrađen..." (Olja Bećković, ‪#‎BookTalk‬ - 10.9.2015.)
Citiraj
 
 
+1 #19 Urbani dečko 17-02-2016 21:08
Citiraj
 
 
+1 #20 rocker 17-02-2016 22:50
Sto rekao Matija Beckovic,super jebote.
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja