Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

Различитости у Библији

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na četvrtak, 24 novembar 2016
in RAZNO 67 Komentara


Из књиге „Исус то није рекао“ од Барт д. Ермна.
Симон Ришар француски теолог из 17-ог века објављује студију „Критичка историја текста Новог завета“ и штампа је 1689 год. Он је био стручњак за хебрејски и упоређивао је старе доступне такстове са латинским који су ушли у склоп Новог завета. Том приликом он проналази велике разлике па поставља питање о истинитости латинске Библије. А уједно и признаваћи јој као таквој велику корист који је обезбеђивала цркви. Он поставља питање за које сам се ја закачио. „ Да ли је могуће... да је Бог дао својој цркви књиге које јој служе као мерило, а да је истовремено допустио да се оригинали тих књига изгубе на самом почетку хришћанске религије?“
Усамој Библији не постоје одговори на нека питања које сам уочио (или нисам умео да их нађем) па ко велим да приупитам коментаторе на овом порталу за помоћ.
Прва књига Мојсијева „ Постање“
4/16 И отиде Каин испред Господа, и насели се у земљи Наидској на истоку према Едему. 4/17 И позна Каин жену своју, а она затрудње и роди Еноха. И сазида град и прозва га по имену сина својега Енох: Питање: Ко је створио народ у земљи Наудској? Да ли је Бог наставио да ствара људе као и Адама од блата? Да ли је од сваког узео по ребро и створио им жене?
Порекло Исусово наговештава се већ у Старом завету. Књига пророка Исаије 7/ 14 Зато ће вам сам Господ дати знак; „ ето дјевојка ће затрудњети и родиће сина, и надјенуће му име Емануило.“
По Матеју се такође наговештава рођење божјег сина, 1(23 Ето, девојка ће затрудњети, и родиће сина, и надјенуће му име Емануило, које се каже (Снама Бог). Мати Исусова је била испрошена за Јосифа, који беше Давидовог порекла. Када је Јосиф сазнао да је Марија већ у другом стању, не хте је женити, али га преко ноћи убеди Анђео, и он пристаде. Сад се поставља питање чији је он потомак. Вуков превод: Посланица Римљанима 1/3 О сину својему; који по тијелу рођен сјемена Давидова. У Чарничевом преводу стоји исто ово „Рођеном по Давидовом потомству“. Стефановићев превод са грчког исто као код Вука. Све ми се чини да је ово рођење прикачено Јосифу, као „кукавичје јаје“ јер ако му је Бог отац онда не може бити Давидов потомак.
Питао сам неке свештенике на које се јеванђеље углавном ослања православље? Рекоше ми на Јованово мада се сва користе, јер су саставни део Новог завета. Зашто је ово важно. Па ја мислим да је важно јер се јеванђеља разликују једно од другог. На пр. Крштење Исусово.
Матеј 3/13 Тад дође Исус из Галилеје на Јордан к Јовану да се крсти. (не пише да га Јован крсти). 3/14 А Јован брањаше му говорећи, Ти треба мене да крстиш, а ти ли долазиш к мени? 3/15 Исус одговори и речему: остави сад, јер тако нам треба испунити своју правду. Тада Јован остави га. 3/ 16 И крстивши се Исус изађе одмах из воде, Да ли ово може да се схвати да је Исус крстио сам себе.
По Луки 3/20 И сврх свега, учини и то те затвори Јована у тамницу. ( објашњење, Јован је грдио Ирода те га овај затвори) 3/ 21 И кад се крсти сав народ, и Исус пошто се крсти и мољаше се Богу, отвори се небо. По Јовану 3/24 Јер још не бијаше Јован бачен у тамницу, 3/ 25 Тада постаде распра мешу ученицима Јовановим и Чивутима око чишћења. 3/26 И дођоше к Јовану и рекоше му: Рав! Онај што бијеше с тобом преко Јордана, за кога си ти свједочио, ево он кршћава, и сви иду к њему. 4/ 2 (Исус пак сам не кршћаваше него ученици његови). Ни по овом јеванђељу Јован није крстио Исуса. Али по Марку: 1/9 И у то време дође исус из Назарета Галилејског, и крсти га Јован у Јордану. Остаје и проблем Лука 3/20 Јован у тамници, док по Јовану 3/24 Јер још не бијаше Јован бачен у тамницу.

Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
+9 #1 Spanac 26-11-2016 12:28
No coment.Umro Fidel Kastro.Hasta siempre comandante.
Citiraj
 
 
+9 #2 Миленко 26-11-2016 17:06
Шта је поента овог блога друже Бошко? Зашто се бакћеш са овим стварима које не разумеш, врати се Комунистичком манифесту и све ће ти бити јасно!
Citiraj
 
 
+7 #3 razlika 26-11-2016 22:32
Kada bi Bosko procitao Komunisticki manifest,video bi da ima vise razlicitosti u manifestu nego u bibliji.Mozda bi posle toga postao cak i vernik.Cudi me samo zasto nikada ne pise o razlicitostima u manifesti,koji se primenjuje u komunistickim,i li kako on tvrdi da nema komunizma ili komunista,u onda u soc,zemljama
Citiraj
 
 
+2 #4 bosko 27-11-2016 08:16
Изгледа Миленко да ниси добро схватио, јер ја написах: "Усамој Библији не постоје одговори на нека питања које сам уочио (или нисам умео да их нађем) па ко велим да приупитам коментаторе на овом порталу за помоћ." Шта мислиш да ли ово може бити поента? По чему закључујеш да се ја не разумем, ако се ти боље разумеш, објасни ми да ли сам и где погрешио како бих и ја разумео. Да бих оценио квалитет, на пр. дуго сам возио аутомобиле и умео сам да оценим који је добар ( наравно у класи који су били доступни мом џепу) да ли сам по теби требао и да знам да их направим?
Ја овде постављан питања и наводим стихове, а ти провери да ли су моји наводи тачни или не, па онда коментариши.
Баук комунизма кружи Европом, док је баук религије већ зауземо људске умове.
Комунизам још није нигде постојао, па ако нешто не постоји, или није у функцији како писати о томе?
Citiraj
 
 
+3 #5 Milinko 27-11-2016 09:04
E jesi ga nasao Milenko u 52.Svaka cast
Citiraj
 
 
+5 #6 Бранко 27-11-2016 10:12
Миленко,добро си ти прошао,овај што се у све разуме није те нагрдио својим познатим називима.Он се у све меша као онај маргарин.
Citiraj
 
 
+5 #7 Milinko 27-11-2016 10:40
Ma nekako mi nije jasno,zasto je propao socijalizam,ako je komunisticki manifest,ili komunisticko sveto pismo dobro i nema razlicitosti,za razliku od biblije,a vera opstaje.Pogotovo sto drug Bosko tvrdi da je socijalizam usrecio ili je odlican za radnicku klasu.Nesto n ije u redu,ili nisu dobri radnici,ili nije dobro drustveno uredjenje,dok kapitalizam opstaje. Molio bih druga BoSKA za pojasnjenje.Unapred zahvalan, radnik
Citiraj
 
 
+9 #8 Vernik 27-11-2016 13:27
Boško jeste po shvatanjima ateista ali je više potkovan o religiji nego mnogi koji bi to trebali.
Mislim da više zna od onog menadžera Crkve, nazovi popa Stojadina.
Citiraj
 
 
-7 #9 bosko 27-11-2016 14:25
Милинко ти немаш појма шта си написао. Где си видео да је Социјализам пропао. Није он пропао (како ти кажеш) што су то хтели радници, него су га успорили. јајаре, лопови који су измислили да је друштвено и државно једно те исто па распродадоше целу Србију.
Ни хришћанство није настало брзо, него тек за 35о година. Манифест није свето писмо, нити правило, него је подложно изменама, модификацијама. Није као Свето писмо створено на незнању, у време кад се мислило да је земља равна плоча, да се Сунце окреће око земље, да је код добрих људи срце на десној страни и још много које чега, као о животу после смрти, рају и паклу о враџбинама и даље да не бројим.
Међутим све ово није тема написаног текста, него шта прихватити као библијску истину у њеној различитости. Ако си рад коментариши то или "сиктер"
Надам се да сам одговорио бар делимично на твоје питање.
Citiraj
 
 
+4 #10 Milinko 27-11-2016 17:47
Nisam znao da ne smem da pitam,a ujedno saznao sam da su komunisti Turci.Poselamio ti se odgovor,mujezin e Bosko
Citiraj
 
 
+4 #11 Milinko 27-11-2016 22:32
Danas su Bozicne poklade,dan prastanja i veselja.To bi Bosko kao vrsni poznavalac vere trebao da zna, i da se ne ljuti,kada ga neko nesto pita.Zato je i vera potrebna,za razliku od neceg drugog koji ne prastaju,nego samo pamte.
Citiraj
 
 
+5 #12 Бранко 28-11-2016 07:02
у романима Вука Драшковића појављује се лик Халила Барбалића,хоџе који зна своје српско порекло, познат у народу као Сиктер Ефендија.Прек човек, који није дозвољавао да му се ико супростави.
Citiraj
 
 
+4 #13 Ranko 28-11-2016 10:56
Jeste Branko,samo sto drug Bosko ne cita dela Vuka Draskovica.Za njega je komunisticki manifest,i sabrana dela Edvarda Kardelja.Ili biografija druga Tita
Citiraj
 
 
+10 #14 Mikica 28-11-2016 12:44
Neki odgovori na tvoja pitanja

1.https://www.gotquestions.org/Bosanski/Kajinova-zena.html
2.https://www.gotquestions.org/Hrvatski/isus-sin-davidov.html
3.https://gotquestions.org/Srpski/cetiri-jevandelja.html
4.https://www.gotquestions.org/Srpski/sinopticki-problem.html
5.https://gotquestions.org/Srpski/iskvarena-Biblija.html
6.https://gotquestions.org/Srpski/Biblija-greske.html
Citiraj
 
 
+5 #15 Vernik 28-11-2016 13:24
"Svi junaci (sveštenici) nikom ponikoše i u vrnu zemlju propadoše" !!!

Pa zar niko Bošku da odgovori na njegova pitanja ?
Citiraj
 
 
+7 #16 lagalica 28-11-2016 15:29
Pa dobro vernik,ti bi trebao kao deklarisani vernik da odgovoris,Bosku na pitanja.Popovi ovo nece da znaju a narod jos manje,jer kako bi onda manipulisali i uzimali im lovu na gluposti,kao u ostalom i tebi,ovi prepametni popovi.U ostalom gledao sam popa u kvizu ,,Slagalica,,gd e se pop nalupeta ko m... po samaru.Nista nije znao ko magarac.A hoce kao da obrazuje i produhovi narod.Da to moze prvo bi sebe obrazovao.
Citiraj
 
 
+5 #17 Vernik 28-11-2016 18:39
Ama ja sam običan vernik.

Nisam ja teoretičar kao Boško.
Citiraj
 
 
+7 #18 lagalica 28-11-2016 22:55
E onda Vernik izvini.
Citiraj
 
 
+5 #19 cestitka 29-11-2016 07:51
Srecan 29 Novembar dan republike
Citiraj
 
 
+4 #20 Istoričar 29-11-2016 11:33
Citiranje cestitka:
Srecan 29 Novembar dan republike


Jajce pogubno za Srbe

Od Drugog zasedanja Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije, 29. novembra 1943. godine u Jajcu, prošlo je 67 godina, ali se duh Avnoja otelotvorio u raspadu Jugoslavije, i to po granicama koje su tada zacrtali komunisti. U razgovoru za "Vesti", istoričar mlađe generacije Srđan Cvetković otkriva kako je zasedanje u Jajcu prošlo bez srpske delegacije i zašto Srbi ne treba s nostalgijom da se prisećaju 29. novembra.
----------------------------------------------------------------------------------
Drezden uvod u Avnoj?

Neki smatraju da je II zasedanje Avnoja zapravo završnica IV kongresa KPJ u Drezdenu 1928. kada se potencirao raspad Kraljevine Jugoslavije i stvaranje nacionalnih država?


- Ono što je posledica Avnoja u suštini se svodi na Drezden, ali ne možemo reći da je to planski. U Drezdenu se zagovarao raspad Kraljevine Jugoslavije kao versajske tvorevine, ali su komunisti posle promenili taktiku u politiku narodnog fronta. KPJ je modifikovao svoj stav, ali je u suštini do krajnosti doveo princip rastakanja države, ustavom iz 1974. kada su pokrajine izjednačene sa republikama i država praktično konfederalizova na.


Opširnije :

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/100466/Jajce-pogubno-za-Srbe
Citiraj
 
 
+3 #21 bosko 29-11-2016 20:02
Ја написао неколико стихова из Библије а ови паметњаковићи ударише по политици, па се спустише и до Јајца. Шта знам можда ће да испадне и неки паметан, кад оматори.
Citiraj
 
 
+3 #22 Filip 29-11-2016 20:58
Bas tako Bosko.Stigose sve do Jajca.Ali kada omatore nece im Jajce vise pasti na pamet.A sto se tice vasih pitanja o bibliji,mislim da je Mikica dapo prave odgovore.Procitajte jos jednom.Biblija je takva kakva jeste,od njenog nastanka,ili kao i ovde u kom entarima,puna razlika kao i sam Kain i Avelj.A za sve sto je ostalo nejasno,licno mislim da su krivi popovi,koji to nece ,a ja licno mislim da i ne umeju da objasne.
Citiraj
 
 
+3 #23 bosko 30-11-2016 11:39
Филипе треба знати како је Библија настала. Ја сам пре пар година навео све податке о настанку Библије. Прва Библија у овом облику какав је данас, (али са великим разликама у тадашњим и садашњим текстовима) је настала 357 год н.е. До 1457 када је из штампе изала прва штампана, преписивана је ручно са изменама или преписивача или налогодавца. Према томе она није Божје учење него учење људи који су веровали у Бога.
Даље да не пишем, јер уврежено мишљене код људи, којих није брига како је и зашто нешто створено баш у постојећем облику је толико јако, да их ништа друго не интересује.
Citiraj
 
 
+4 #24 Mikica 30-11-2016 12:01
https://www.youtube.com/watch?v=qfCPLUM12ao&t=2550s
Citiraj
 
 
+4 #25 Mikica 30-11-2016 12:01
[youtube]https: //www.youtube.com/watch?v=qfCPLUM12ao&t=2550s[/youtube]
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja