Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
Vanredno stanje u Valjevu
utorak, 07 jul 2020 20:34
Danas je štab za vanredne situacije u Valjevu uveo vanredno stanje koje prenosimo u celosti :

"Proglašena vanredna situacija u Valjevu
Zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je označena kao preteća i sprovođenje mera u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19,  Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu.

Štab je izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19:
1.    Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.
2.    U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.
3.    U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.
4.    Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.
5.    Preporučuje se Gradskom veću grada Valjeva da u zavisnosti od epidemiološke situacije donese odluku o organičavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata tako da radno vreme otpočne u 06,00 časova i završi najkasnije do 22,00 časova.
6.    Ugostiteljski objekti su dužni da prilagode svoj rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.
7.    Obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 ("Službeni glasnik RS", br. 66/2020, 93/20 i 94/20).
8.    U javnom prevozu (gradski, prigradski i taksi prevoz) obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.
9.    U ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja obavezna je puna primena svih preventivnih mera.
10.    U osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).
11.    Zabranjeno je korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, "SPA" i "Wellness" centara.
12.    U verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda obavezno je sprovođenje mera zaštite.
13.    U kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, "fitness"-centrima i teretanama obavezno je sprovođenje mera zaštite (korišćenje maske i rukavica).
14.    Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji grada Valjeva da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama Štaba za vanredne situacije u vreme vanrednog stanja i vrše pojačanu dezinfekciju objekata.
15.    Nalaže se pojačano pranje i dezinfekcija javnih objekata, kao i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.
16.    Preporučuje se upravnicima stambenih zgrada da obezbede najmanje jednom dnevno čišćenje i dezinfekciju zajedničkih prostorija i površina u zgradi na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata i dr.).
17.    Štab za vanredne situacije grada Valjeva će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome preispitivati postojeće i predlagati nove mere;
18.    Primena ovih mera počinje od 07.07.2020. godine."

 
PSD MAGLEŠ VALJEVO – Maglić i vidovdanski noćni uspon na Rtanj
subota, 04 jul 2020 18:20

Planinari PSD Magleš Valjevo su od 25. do 28. juna organizovali visokogorsku akciju na Maglić (2386 mnv) na granici BiH sa Crnom Gorom. Na praznik Vidovdan učestvovali su u noćnom usponu na Rtanj. Za našu rubriku Reporteri VAmateri poslali su fotografije i kratak izveštaj sa tih nedavnih planinarski putešestvija.

PSD Magleš


Naših osam planinara prespavali su prvu noć na Prijevoru pod šatorima. Sledeći dan smo premestili kamp na Trnovačko jezero gde je bilo još oko 50 planinara iz BiH. Pravo kampovanje uz spremanje klope, borbu sa pljuskovima kiše i čekanje da se stvore uslovi za penjanje.
Treći dan bio je rezerisan za uspon od Trnovačkog jezera sa 1517 mnv do vrha Maglića na 2386 mnv i silazak u kamp. Na vrh je izašlo 6 planinara, a dva su spremala ručak za ostale. Kotlić je bio gotov taman kada su se planinari spustili sa vrha.

Svaki sat, minut bez kiše, iskorišćen je za penjanje po okolnim kuloarima. Svi učesnici akcije su i pored svih problema sa kišom vratio se sa osmehom na licu i sada se spremamo za novu visokogorsku akciju na Zelengoru sredinom jula meseca. Zahvaljujemo se svim sponzorima i gradu Valjevu koji su prepoznali vrednost naših visokogorskih akcija.

VIDOVDANSKI NOĆNI USPON NA RTANJ

Planinari PSD Magleš Valjevo učestvovali su na Vidovdan 28. juna na noćnom usponu na Rtanj. Iz “Magleša” je u toj planinarskoh akciji učestvovalo 18 članova, a organizatoru se ukupno prijavilo oko 900 planinara. Bilo je puno onih koji su došli samostalno, tako da je broj planinara na ovoj akciji procenjen na preko 1200.

PSD Magleš Valjevo
Staza Južnom stranom planine bila je obasjana sa čeonim lampama slika koju foto aparat ne može uhvatiti, kao da je hiljadu svitaca u nizu do vrha planine. Doživljaj koji se mora lično doživeti, teško opisati, a slikom se samo podsetiti.

Na vrhu smo sačekali izlazak Sunca. Fantastična atmosfera, filmske slike koje gledamo svojim očima. Ponoviti više puta i opet se neće moći opisati.

PSD Magleš Valjevo
Rtanj privlači svojom mističnošću, energijom, snagom. U silasku sa Rtnja prošli smo pored toliko cveća da Rtanj može dobiti ime Cvetna planina. Vidimo se ponovo.

 

 
U poslednja 4 dana registrovano 54 nova slučaja korona virusa
četvrtak, 02 jul 2020 21:23

Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za javno zdravlje Valjevo za 1. jul, još 14 lica inficirano je korona virusom u Valjevu, tako da je sada ukupan broj pozitivnih osoba u našem gradu od izbijanja epidemije 267. U talasu od 20. juna u Valjevu je 70 novoobolelih, a od toga 54 pozitivna slučaja su registrovana samo u poslednja 4 dana.

Naših 9 sugrađana hospitalizovano je u Opštoj bolnici Valjevo, a u kućnoj izolaciji nalazi se 62 lica. Prosečna starost novoobolelih je 39. godina.

Jedan zdravstveni radnik valjevske bolnice je novozaražen, tako da je broj ukupno zaraženih zdravstvenih radnika od početka epidemije 41 (OB Valjevo 29, Zavod za javno zdravlje Valjevo 7 i Dom zdravlja Valjevo 5).

U Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju istraženih kontakata za 1. jul navodi se da je tog dana istražen 41 kontakt lica pozitivnih na COVID 19, a da je od subote 27. juna do ponedeljka 29. juna ukupno istraženo 258 kontakata.

U poslednja 3 dana u valjevskim zadravstvenim ustanovama povećan je broj uzetih briseva. Juče i 29. juna uzeto je po 62 brisa, a 30. juna 82. Ukupno je za prethodnih mesec dana uzeto 692 brisa i to u Domu zdravlja 414, Zavodu za javno zdravlje 245 i Opštoj bolnici 33.

Prema preseku stanja za 1. jul, Mionica i Ub imaju po jednog novozaraženog, te je ukupan zbir obolelih od COVID 19 u Kolubarskom okrugu 384. U kućnoj izolaciji nalazi se 6 Lajkovčana, 5 meštana Mionice i sa Uba 4 osobe.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa COVID 19, koja je pod  kontrolom, potrebno je sprovoditi  naredbe, pridržavati se preporuka i uvažavati apele Štaba za vanredne situacije”, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Valjeva u izveštaju o broju pozitivnih na COVID 19 od 2. jula.

 
“Dan maline” na Vidovdan u Brankovini
nedelja, 28 jun 2020 09:28
Tradicionalna manifestacija “Dan maline”, održaće se sutra, na Vidovdan, u Brankovini. Ova privredno-turistička manifestacija organizuje se 58. put, a program počinje u 11 časova izložbom malina.

Valjevo

Na izložbi malinara najavljeno je učešće 20 izlagača, a posetioci mogu videti, probati, ali i kupiti ovo crveno zlato po kojem je poznat naš kraj.

U podne je najavljen kulturno-umetnički program u okviru kojeg će nastupiće folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, nakon čega će uslediti proglašenje pobednika. Organizatori su spremili 11 nagrada u vidu vaučera i robe u vrednosti od oko 100.000 dinara.

U programu je predviđeno predavanje Poljoprivredne savetodavne stručne službe Valjevo, a u dvorištu Osnovne škole “Prota Mateja Nenadović” tradicionalno će biti organizovan turnir u fudbalu i Seoske olimpijske igre.

Valjevo

Povodom manifestacije “Dan maline”, Narodni muzej Valjevo najavio je da će ulaz za sve posetioce u postavke u Kulturno-istorijskom kompleksu u Brankovini sutra biti besplatan.

 
NOVI SALON FORMA IDEALE U VALJEVU
petak, 26 jun 2020 19:35

U četvrtak 25. juna svečano je otvoren novi prodajni salon Forma Ideale u Valjevu, na adresi Vladike Nikolaja br. 65b.

Novi salon Forma Ideale u Valjevu svečano je otvoren je u četvrtak 25. juna, pred brojnim zainteresovanim posetiocima iz Valjeva i okolnih mesta. U novootvorenom salonu, na površini od 1380 kvadratnih metara, na tri nivoa, ekskluzivno je predstavljen kompletan asortiman pločastog i tapaciranog nameštaja najvećeg srpskog proizvođača nameštaja Forma Ideale, kao i asortiman iz partnerskog programa.

U novom prodajnom objektu Forma Ideale kupce očekuju brojne povoljnosti pri kupovini, od kojih su najznačajnije odloženo plaćanje čekovima građana i korisnika PIO fonda – do 12 meseci, kao i mogućnost kupovine preko administrativne zabrane.

Salon Forma Ideale u Valjevu otvoren je radnim danima od 8 do 21h, kao i subotom od 9 do 17h.

 
COVID-19: Saopštenje Štaba za vanredne situacije Valjevo
četvrtak, 25 jun 2020 19:50

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je nakon analize aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom SARS – COV- 2 zaključio da je neophodno:

– da građani, privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici dosledno sprovode predložene protivepidemijske mere ( nošenje maski i održavanje socijalne i fizičke distance ), posebno u poštama, bankama, javnim institucijama, prodavnicama, tržnim centrima i drugo.

Javno - istrazivanja - Korona virus u Srbiji - trendovi i razvoj ...

 
Ministar Šarčević: “Istraživačka stanica Petnica je najbolje mesto da mladi započnu put u nauku”
četvrtak, 25 jun 2020 19:48

Obnovljena sezona seminara Istraživačke stanice Petnica za mlade talente sa teritorije cele Srbije juče je zvanično otpočela posetom Mladena Šarčevića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Šarčević je polaznicima programa uputio poruku da je Petnica najbolje mesto da započnu svoj put u nauku.

Istraživačka Stanica Petnica

Ministar Šarčević je naglasio da je Istraživačka stanica Petnica jedna od najboljih institucija tog tipa u Evropi i svetu i da je u njegovim susretima sa inostranim državnicima Petnica često ono što je prepoznatljivo.

U delegaciji ministarstva prosvete bio je i direktor Zavoda za uanpređenje obrazovanja dr Zlatko Grušanović, sa kojim se razgovaralo o organizaciji obuka a nastavnike.

Seminari u Petnici započinju svoju realizaciju sa posebnim protokolima boravka i rada uz održavanje distance i korišćenje zaštitinih sredstava. U saradnji sa stručnjacima pripremljena su pravila ponašanja u smeštajnom objektu, restoranu, laboratorijama i učionicama, biblioteci.

Istraživačka Stanica Petnica
Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta od 14 do 19 godina koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija. Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji.

Istraživačka Stanica Petnica

Istraživačka stanica Petnica raspolaže vrhunskim uslovima za boravak i rad učenika tokom čitave godine. Sa oko 7500 m2 savremenog radnog i boravišnog prostora, Stanica se svrstava u sam vrh svetskih institucija za vanškolsko naučno obrazovanje mladih. Pored učionica snabdevenih savremenom tehnikom, računarima, videom i drugom prezentacionom opremom, u Stanici se nalazi bogata i moderna naučna biblioteka, snažni računarski resursi (preko 100 računara sa bogatom bibliotekom softvera, bežični Internet), odlično opremljeni kabineti i laboratorije za arheologiju, fiziku, geologiju, astronomiju, elektroniku, hemiju, biologiju i biohemiju.

U Istraživačkoj stanici postoje vredne zbirke arheološkog materijala, stena i minerala, biljaka i životinja, zbirka logičkih i matematičkih učila itd.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 86

 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja