Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
PROLEĆNO RASPREMANJE VALJEVA
petak, 17 april 2015 15:26
 Tradicionalna akcija prolećnog raspremanja grada počinje 22. aprila, na Dan planete zemlje, a 25. aprila kreće čišćenje korita reke Obnice i šume u Belom polju, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u JKP “Vidrak” Valjevo.
 
U ovom trenutku su u najgorem stanju rečni tokovi, nakon poplava koje su nas zadesile prošle godine, rekao je direktor “Vidraka “Đorđe Milanović:
 
“Nismo želeli da ova akcija bude puko čišćenje divljih deponija koje se pojavljuju iz godine u godine. Zamislili smo niz edukativnih radionica, pogotovo smo se usmerili na rad sa osnovnim školama. Želeli smo da uradimo i nešto što će biti društveno odgovorno, pa smo našli i sponzore za čišćenje grafita po gradu. U okviru prolećnog ulepšavanja grada ofarbaćemo ogradu na OŠ “Nada Purić”, u čemu će nam pomoći firma “Moler” koja će donirati boju. Radićemo sređivanje i farbanje ograde na fudbalskom terenu u Novom naselju, farbaćemo mostove u seoskim mesnim zajednicama. Preduzće “Erozija” je doniralo 100 sadnica zimzelenog i listopadnog drveća, koje ćemo posaditi u dvorištima osnovnih škola. Rasadnici cveća će donirati cveće za škole.”
 
Milanović je rekao da će dežurni broj biti 294-775, na koji će građani moći da prijavljuju divlje deponije i da se prijavljuju za učešće u akciji. U okviru ove akcije će biti sakupljan i stari nameštaj i bela tehnika, koji će preko Udruženja građana “Dobri ljudi” biti podeljen ljudima kojima je to potrebno. U saradnji sa Udruženjem “Dobri ljudi” biće postavljene posude, u koje će građani odlagati garderobu i obuću koja im više ne treba.
 
U okviru prolećnog umivanja Grada biće oprani i očišćeni parking prostori, kao i vanredno košenje. Biće košen i prostor oko pruge Beograd-Bar. Od 15. maja do 1. juna trajaće akcija za izbor najlepšeg balkona i najlepšeg dvorišta.
 
Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj građana odaziva na ovakve akcije i pozvao je i građane i privredu Valjeva da tako bude i ove godine:
 
“Veliku podršku smo i do sada imali od strane škola, Vojske Srbije, građana koji žive u velikim stambenim naseljima, gde je najuočljivija neodgovornost pojedinih sugrađana prema životnoj sredini. I ove godine imaćemo podršku brojnih preduzeća i verujem da ćemo svi videti efekte ovog prolećnog raspremanja. Ovo je prilika da javna preduzeća i inspekcije, a samim tim i grad Valjevo zajedno sa svojim sugrađanima sprovedemo akciju koja će unaprediti stanje naše životne sredine. Svi dugujemo pokolenjima koja dolaze posle nas, a i sebi samima, da sačuvamo i poboljšamo našu životnu sredinu”, rekao je Aleksandar Vujić Subotić.
 
U saradnji sa Centrom za kulturu, Matičnom bibliotekom “LJubomir Nenadović”, Muzičkom i Poljoprivrednom školom, počinju brojne aktivnosti kojim će se obeležiti i 22. april - Svetski dan planete Zemlje.
 
“Literarni i likovni konkursi su raspisani i 22. aprila u 9.30 časova ćemo u Centru za kulturu otvoriti likovnu izložbu i dodeliti po tri nagrade za najbolje na likovnom i literarnom konkursu. Organizovali smo dva izvođenja pozorišne predstave “Cvet koji će spasiti svet” za decu iz gradskih i seoskih škola, u dva termina, od 10 i od 12 sati. Program se tog dana završava koncertom učenika Muzičke škole u Poljoprivrednoj školi”, najavio je Miloš Smiljanić, direktor Centra za kulturu.
 
Suzana Perić, direktorka Muzičke škole “Živorad Grbić” je rekla da ova škola uvek podržava konstruktivne akcije.
 
“Osim što smo obrazovna institucija, mi smo i institucija kulture. S obzirom na to da je povod Dan planete Zemlje, sa kolektivom Poljoprivredne škole u Valjevu smo došli na ideju da upriličimo lep umetnički program u dvorištu ove škole. 22. aprila, sa početkom u 18 časova će u prelepom dvorištu Poljoprivredne škole biti održan koncert učenika srednje škole. Predstavićemo se onim najboljim što škola ima, a to su horovi, orkestri i kamerni sastavi, zajedno sa Dramskim studijom Poljoprivredne škole. Akcenat će biti na važnosti očuvanja prirode i lepotu prirode, kao večitu umetničku inspiraciju”, najavila je Suzana Perić.
 
Saša Ivanović, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva, je rekao da će akcija trajati do polovine juna meseca, a ako bude bilo potrebe, radiće se i duže:
 
“Pored javnih službi i građana, učestvovaće i pripadnici Vojske Srbije, štićenici Kazneno-popravnog zavoda, učenici. Akcija je nezvanično počela, jer je “Vidrak” uklonio 60 kubnih metara otpada. Lokacije koje su prošle godine čišćene su sada u malo boljem stanju, jer nema više tolike koncentracije otpada. Vojska Srbije će 25. aprila raditi na potezu reke LJubostinje, od vojne ambulante, do mosta na LJubostinji, a štićenici KP doma će čistiti jednu lokaciju 28. aprila. Zamolio bih sve volontere, ljude koji su zainteresovani da se priključe ovoj našoj akciji, da nam pomognu na bilo koji način. Pozivamo i privredne subjekte da nam doniraju sadnice drveća ili cveća, ili da nam pomognu na način koji mogu. Građani se mogu javiti i na telefon 064/875-2688.”
 
Počela je i sedmica reciklaže i škole “Nada Purić” i škola u leskovicama su već prikupile 6 tona starog papira. Tokom sledeće nedelje će posude biti postavljene i po ostalim školama. Društvo istraživača “Vladimir Mandić Manda” će organizovati edukativne radionice po školama. Forimiran je i tim koji će izraditi Valjevski ekološki bukvar.
 
 
Dežurni telefoni na koji se mogu prijaviti divlje deponije, stari nameštaj i aparati: 294-775
 
Termini čišćenja
25.4. - reka Obnica i šuma u Belo Polju
09.5. - reka Gradac
16.5. - putni pravac Valjevo-Brankovina i Brankovina
23.5. - puni pravac valjevo – lelić
30.5. - reka Jablanica
06.6. - reka LJubostinja
13.6. - Rađevačke šume
20.6. - Jasenica – prostor oko groblja
 
Kabasti otpad
- u sledećim terminima građani mogu pored postojećih kontejnera iznositi svoj kabasti otpad:
25. i 26.4. - MZ „Gradac“, MZ „Popare“, MZ „Stari grad“, MZ „ŽJŠ“
02. i 03.5. - MZ „Brđani“, MZ „A. Savčić“
09. i 10.5. - MZ „Krušik“ i MZ „N. Purić“
16. i 17.5. - MZ „Gorić, MZ“N. Naselje“ i MZ „NOV“
 
Odeća i obuća
25. i 26.4. -MZ „ŽJŠ“- kontejneri za prikupljanje polovne odeće i obuće biće postavljeni na uglu ulica Uzun Mirkove i Karađorđeve i u MZ „Andra Savčić“ kod stare crkve
02. i 03.5. - MZ „Andra Savčić“ - ugao Selimira Đorđevića i Dušanove i ugao Majora Ilića i Radničke
09. i 10.5. -MZ „NOV“ - preko puta apoteke „Vega“ i kod ulaza br. 17
 
Prolećno umivanje grada
03.-10. maja –pranje ulica i parkinga u MZ „NOV“
10.-17.maja – pranje ulica i parkinga u MZ „Nada Purić“
17.-24.maja - pranje ulica i parkinga u MZ „Krušik“
 
 
Vanredno košenje
25.4. -parking u Petnici i prostor oko mesne zajednice
09.5. - dvorište Bolnice
16.5. - pruga Beograd-bar (od železničke stanice do prvog tunela)
23.5. - Petničko jezero
30.5. - parcela „Jezero“
06.6. - Brđani – oko 6. škole (u izgradnji) i obdaništa
13.6. - oko temenja nove Hale sportova
20.6. - pruga Beograd – Bar
 
 
 
Nedelja reciklaže u školama – od 29. do 24.4
 
 
Akcija „Skidanja grafita po gradu“
 
Izrada valjevskog ekološkog bukvara
 
Edukativne radionice Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“
 
Akcija „Najlepši balkon“ i „Najlepše dvorište“ -prijave sa fotografijom se šalju od 15. maja do 1. juna (prijave slati na mejl)
 
Akcija prolećnog ulepšavanja
- farbanje ograde 4. Osnovne škole (sponzor u materijalu „Moler“)
- sređivanje i farbanje ograde FK „Junior Novo Naselje“
-farbanje mostova u seoskim mesnim zajednicama
-sadnja drveća u Osnovnim školama (donator sadnog materijala „Erozija“ -100 sadnica četinara i lisopadnog drveća)
-sadnja cveća u Osnovnim školama
 
Izrada reklamnog-edukativnog spota „Veliko (ra)spremanje grada“ (ASMedia)
 
22. april – Dan planete
09:30 časova -otvaranje izložbe i dodela nagrada (po osnovu literarnog konkursa i likovnog konkursa) – (nagrade obezbedila knjižara „Una“)
10:00 časova – pozorišna predstava - 1. grupa - „Cvet koji će spasiti svet“
12:00 časova – pozorišna predstava – 2. grupa - „Cvet koji će spasiti svet“
18:00 časova – dvorište Poljoprivredne škole – koncert Muzičke škole „Koncert u cveću“
 
Učesnici i sponzori:
Grad Valjevo, JKP „Vidrak“, JKP „Vodod“, Centar za kulturu, Matična biblioteka „LJubomir Nenadović“, Odeljenje za inspekcijske poslove, Komunalna policija, Odeljenje za društvene delatnosti, Vojska Srbije, Kazneno popravni zavod valjevo. VIPOS, Univerzitet Singidunum, Una-megašop, Erozija, Moler, Mičelini, udruženje Dobri ljudi, Caritas Valjevo, EKOD „Gradac“, Ribolovački klub „Kolubara“
 
Spisak učesnika i donatora će se redovno ažurirati i objavljivati na zvaničnoj fejsbuk stranici akcije i na sajtu www.ugradu.info
 

Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Komentari  

 
-8 #1 Zabrinuti gradjanin 17-04-2015 15:37
Podrzavam.
Citiraj
 
 
+28 #2 Ološ je na okupu 17-04-2015 21:14
Ej Bre pa to je Vama svakodnevni posao, a ne da se hvalite i mlatite po konferencijama za štampu. Uobrazili ste da ste Narcisi, a Grad prljav i neuredan, čistači na svakom ćošku stoje i puše. Blato je u centru Valjeva, ne čisti se Grad konferencijama.
Citiraj
 
 
-6 #3 Wolf 17-04-2015 21:50
Sve je to lepo.Voleo bih kada bi nadlezi izasli sa brojkom koliko su lica u protekloj godini kaznili,ili pak sa podatkom koliko je se novca slilo u budzet od naplacenih kazni za bacanje smeca na javne povrsine i neodgovarajuca mesta.Voleo bih i da znam sta koje su to mera preduzeli u sprecavanju nastanka divljih deponija!
Citiraj
 
 
-14 #4 Marija 18-04-2015 11:58
Nadam se da ce u okviru ove akcije postaviti i neki stand za udomljavanje pasa, kao i krenuti sa edukacijom dece po skolama u ovom pogledu, posto je i to delatnost JKP Vidrak, a ocuvanje planete zemlje podrazumeva i ocuvanje i suzivot sa zivotinjama.
Citiraj
 
 
-3 #5 Valjevac 18-04-2015 13:20
Podržavam akciju kao i svake godine, medjutim pitanje je kada ćemo se baviti uzrocima koji dovode do toga da nam je grad u katastrofalnom komunalnom stanju? Kada će odgovornost za takvo stanje preuzeti komunalna inspekcija i komunalna policija koji kažnjavaju samo po pozivu, Srbijavode ili ko već (ne)održava rečna korita?

Naposletku, ovoj akciji će se opet priključiti samo oni koji zapravo nikad papirić na ulici nisu bacili, dok će oni koji bacaju ostati da gledaju [cenzurisano] kako za njima crnče.
Citiraj
 
 
-14 #6 miloš marjanović 18-04-2015 15:00
Citiranje Marija:
Nadam se da ce u okviru ove akcije postaviti i neki stand za udomljavanje pasa, kao i krenuti sa edukacijom dece po skolama u ovom pogledu, posto je i to delatnost JKP Vidrak, a ocuvanje planete zemlje podrazumeva i ocuvanje i suzivot sa zivotinjama.

ne treba štand, samo aktivirati kafilerije.
Citiraj
 
 
-4 #7 Maja 18-04-2015 20:11
A Kolubare nema na spisku???!!! Smeca u samoj reci, deponije oko reke, a vi smatrate da to ne treba da se sredi??!!
Citiraj
 
 
-2 #8 Wolf 18-04-2015 22:11
Citiranje miloš marjanović:
Citiranje Marija:
Nadam se da ce u okviru ove akcije postaviti i neki stand za udomljavanje pasa, kao i krenuti sa edukacijom dece po skolama u ovom pogledu, posto je i to delatnost JKP Vidrak, a ocuvanje planete zemlje podrazumeva i ocuvanje i suzivot sa zivotinjama.

ne treba štand, samo aktivirati kafilerije.

Bilo bi dobro da nam objasnis koje to kafilerije treba aktivirati?
Citiraj
 
 
+20 #9 U2 18-04-2015 22:13
Ironija .. oni koji ga ne odrzavaju, sad se razmecu bombasticnim izjavama.. direktoru ovog komunalnog preduzeca je jedino vazno da se vide bicepsi u tesnim kosuljama koje uporno nosi. Kao i svi na valjevskoj politickoj sceni,zalutao brat, eee ...
Citiraj
 
 
-2 #10 ja 19-04-2015 06:43
pa ne zavrsava se Valjevo u Jasenici!
Citiraj
 
 
-4 #11 gradjanin 19-04-2015 12:22
Citiranje U2:
Ironija .. oni koji ga ne odrzavaju, sad se razmecu bombasticnim izjavama.. direktoru ovog komunalnog preduzeca je jedino vazno da se vide bicepsi u tesnim kosuljama koje uporno nosi. Kao i svi na valjevskoj politickoj sceni,zalutao brat, eee ...

Bravo U2.
Citiraj
 
 
-6 #12 Realnost surova!! 19-04-2015 23:58
Prvo roditelji da vaspitaju decu za sta sluzi kanta,a isti da nauce da se kesa puna smeca ne baca sa cetvrtog sprata ili u malu kantu koja inace sluzi za sitan otpad,a kontejner sluzi za te kese koje svakodnevno lete sa cetvrtog sprata po Kolubari 2.Koliko puta hocu da bacim otpadak u malu kantu namenjenu za to,ali ne nema mesta zato sto je neki nevaspitani bilmez bacio kesu ili dve pune djubreta u istu,a kontejner je samo na 20 metara od njegovog ulaza.Mi smo stoka jedna kojoj treba uvesti kazne za baceno smece van kante po 30000 dinara ili 30 dana zatvora,pa bi videli kako bi grad bio cistiji od bagre a i od djubreta!U letnjem periodu reka Gradac koja izgleda vise na smetliste nego na jednu od najcitijih reka u regionu i sire,pa kad bi doveli nekog coveka gde se zna red i disciplina i rekli da je Gradac jedna od najcistijih reka u Evropi,On bi te pitao ,,Jel ti mene zajebavas''?.Mi smo jedna stoka i ponasamo se kao da je sve nasa privatna svojina i da mozemo da pisamo i seremo gde mi hocemo,e pa rodjaci nece da moze.Samo po dzepu izudarati dobro,pa bi videli promenu.Ko misli da je ,,Vidrak'' kriv sto grad izgleda ko deponija ima nekih gadnih problema u mozgu,ili je jedan od gore navedenih koji smatra grad za njegovu privatnu svojinu.Naucite da koristite kante i kontejnere!!!!!
Citiraj
 
 
-10 #13 gradjanin 20-04-2015 00:08
Citiranje ja:
pa ne zavrsava se Valjevo u Jasenici!

Citiranje ja:
pa ne zavrsava se Valjevo u Jasenici!

Citiranje ja:
pa ne zavrsava se Valjevo u Jasenici!

Tacno
Citiraj
 
 
-9 #14 Postar 20-04-2015 10:28
Citiranje U2:
Ironija .. oni koji ga ne odrzavaju, sad se razmecu bombasticnim izjavama.. direktoru ovog komunalnog preduzeca je jedino vazno da se vide bicepsi u tesnim kosuljama koje uporno nosi. Kao i svi na valjevskoj politickoj sceni,zalutao brat, eee ...

A na kog mislis sa tim bicepsima
Citiraj
 
 
+9 #15 U2 20-04-2015 17:23
Citiranje Postar:
Citiranje U2:
Ironija .. oni koji ga ne odrzavaju, sad se razmecu bombasticnim izjavama.. direktoru ovog komunalnog preduzeca je jedino vazno da se vide bicepsi u tesnim kosuljama koje uporno nosi. Kao i svi na valjevskoj politickoj sceni,zalutao brat, eee ...

A na kog mislis sa tim bicepsima


Nemam nameru da nikom crtam pojedinacno.. ako razumes,razumes ...
Citiraj
 
 
-5 #16 odgovor 20-04-2015 18:44
Na Stalonea.
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja