Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
SVEČANO OTVORENA ŠESTA ŠKOLA
četvrtak, 05 septembar 2019 07:38
fotoUz prisustvo brojnih zvanica  gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović zajedno sa đakom prvakom Unom Đukić danas je presekao crvenu vrpcu i svečano otvorio Osnovnu školu „Milovan Glišić“.

Nakon presecanja vrpce u slavu novih koraka  u novoj šestoj školi ka nebu se vinulo šest belih golubova. Iz ruku učenika škole „Milovan Glišić“  mir, sreća, prijateljstvo, jedinstvo, ljubav i znanje poletelo je ka slobodi, slobodi uma i slobodi duha, slobodi obrazovanja.

Školsko zvono je zazvonilo i označilo dobrodošlicu u Šestu osnovnu školu.

Himnu Republike Srbije izvela je Isidora Lazarević, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva.

Danas je  dan kada će se na najbolji mogući način ukrstiti prošlost, sadašnjost i budućnost. Prošlost simbolizuje sve godine uspešnog rada Osnovne škole „Milovan Glišić“, u kojoj se prvi školski čas održao daleke 1961. godine. Od tog trenutka, pa sve do danas, ova škola uspela je da obrazuje mnoge generacije valjevske dece, da iznedri mnoga velika imena koja danas pronose slavu ne samo ove škole, već i grada Valjeva, ostavljajući im sva svoja dobra dela. Prošlost simbolizuje i trenutak kada je stara škola postala pretesna da prigrli sve đake iz ovog kraja grada, pa je tadašnja gradska vlast odlučila da podigne novu i veću školu. Кamen temeljac za ovo zdanje postavljen je 2000. godine. Mnogobrojne reforme i promene zakona u obrazovanju su u mnogome uticale na tok i brzinu radova, ali ni jednog momenta nije bilo dileme da li će se nova škola otvoriti. Ovaj trenutak, na koji se dugo i s radošću čekalo, predstavlja sadašnjost. Sadašnjost koju žive i stavraju u ovoj školi sva naša deca i roditelji, nastavnici i svi oni koji iz ove škole odlaze da bi joj se opet vratili. Sadašnjost koja se poklanja senima prošlosti, i oslanjajući se na tekovine predaka, gradi bolju, svetliju i lepšu budućnost. A takvu budućnost stvaraće generacije kojima danas otvaramo nove puteve znanja, rečeno je na današnjoj svečanosti.

Gostima je srdačnu dobrodošlicu školskom himnom, zajedno sa direktorkom škole, poželeo hor OŠ ,,Milovan Glišić”, pod rukovodstvom nastavnika muzičkog vaspitanja Vladimira Jankovića. Hor je prvi put nastupio u ovom novom prostoru, koji će postati mesto okupljanja u svim svečanim prilikama. Ovo će biti mesto sa kog će se oriti pesma, igra, dečji smeh, mesto na kome će se održavati sve školske priredbe, sve svečanosti i svi važni događaji. To je upravo bila vodilja i motiv da se istraje uprkos dugogodišnjoj izgradnji i uprkos svim problemima. Grad Valjevo je od samog početka izgradnje, učestvovao u svakom segmentu rada na novoj školi, on nije bio samo finansijer,već i dobar domaćin.
foto

Biranim rečima gostima se obratila direktorka škole Nataša Badovinac      „Dragi đaci, poštovani roditelji, prijatelji i gosti, poštovana načelnice Školske uprave i uvaženi gradonačelniče, ja danas nisam direktor škole,  ja sam danas svaki naš đak, svaki roditelj, svaki učitelj, nastavnik, bibliotekar, pedagog, domar, svaki predstavnik gradske uprave i svaki Valjevac i Valjevka, svako biće koje je godinama stvaralo i radovalo se ovom novom početku. A ovaj početak je zalog za budućnost. Zato danas, u ime svih onih koje predstavljam, delim sa vama naiskrenije, najtoplije  i najdublje emocije koje boje ovaj trenutak  i kojima ćemo zajedno popločati put novim ciljevima, novim uspesima, novim ljubavima,  novim pobedama i svim novim iskušenjima. Neka ovo zdanje,  izniklo iz bogate riznice nasleđa,  bude novi temelj obrazovanja našoj deci i svim budućim generacijama i svima nama”, istakla je direktorka škole Nataša Badovinac. I na kraju direktorka Nataša je poželela  srećan novi početak,  nove školske godine  u novoj osnovnoj školi „Milovan Glišić”.

Nakon izvedene horske numere prisutnima se obratio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Poštovana deco, poštovani roditelji, dragi gosti, ovo je jedan najsrećniji  sigurno  trenutak za sve ove godine koliko sam gradonačelnik. Život i vreme su udesili da baš danas ovde sa vama bude i gospodin Milorad Ilić koji je započeo gradnju ove škole, pre 20 godina, prethodni gradonačelnik Stanko Terzić koji je sačuvao investiciju i nastavio gradnju i Slobodan Gvozdenović u čijem mandatu se škola završila. Uprkos svim preprekama i uprkos raznim državama koje smo menjali i vremenu koje je nosilo i promene zakona i države i politike, hvala Bogu, škola je gotova. Ono što je još značajnije, možda od svega,  da će zgrada bivše šeste  škole, iduće godine biti pretvorena u obdanište i da ćemo biti jedan od prvih gradova u Srbiji koji neće imati neupisane dece u obdanište. To će biti završeno u najbržem mogućem roku, naravno ako nam narod da poverenje. Divno je biti ovde, kada vas okružuje mladost, mladost koja je spremna da rizikuje, koju odlikuje svežina mišljenja, znanje, i to je ono što je budućnost Srbije u koju smo već kročili pre par godina. Mislim deco da još uvek stojite na brdu nepročitanih knjiga i da možete da se spasite samo talentom i velikim radom. Zato vam želim puno uspeha u novoj školi i u novoj školskoj godini“, istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Današnjem svečanom trenutku otvaranja škole prethodila je još jedna velika svečanost. Juče je njegovo preosveštenstvo Episkop valjevski gospodin Milutin sa sveštenstvom uz učešće svih nastavnika i velikog broja učenika izvršio čin osvećenja škole. On je tom prilikom prizvao blagoslov Božiji na ovu ustanovu, a u svom obraćanju poručio nastavnicima da idu putem Svetog Save, a đacima da se ugledaju na Rastka Nemanjića. Episkop Milutin je odlučio da Osnovnoj školi „Milovan Glišić“, za sve postignute zasluge u obrazovanju i vaspitanju dece dodeli orden Svetog Vladike Nikolaja, najviše odlikovanje Eparhije valjevske. Orden je na današnjoj svečanosti direktorki škole uručio, u ime njegovog preosveštenstva episkopa Milutina, arhijerejski namesnik prvog valjevskog protonamesnika Darko Đurđević.

Кulturni brend grada Valjeva Trio MiSS, u sastavu mr Suzana Radovanović Perić i profesorke violine i klavira mr Snežana Stevanović i Milica Prodanović,  izveo je Šostakovičev Prelidijum i Špansku igru.

I za sam kraj sadašnji i bivši učenici škole „Milovan Glišić“ predstavili su se  scenskim prikazom „Кorak u svetlost“, koji je specijalno za ovu priliku napisala direktorka Muzičke  škole „Živorad Grbić“ mr Suzana Radovanović Perić.

Gosti su iskoristili priliku i i nakon završetka proslave obišli ovo velelepno  školsko zdanje.

Foto: Željko Bošković,

Tekst: www.valjevo.rsEmail Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja