Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr
GRADONAČELNIK GVOZDENOVIĆ: „VALJEVO JE UZ POMOĆ DRŽAVE OVE GODINE URADILO 50 KILOMETARA PUTEVA“
subota, 17 novembar 2018 18:27
U prigradskom naselju Sedlari, asfaltirana je deonica puta Mandići-Rakići, u dužini od 700 metara, za šta je utrošeno 1,5 miliona dinara. Urađena je i uzbrdica do kuće u kojoj živi osoba sa invaliditetom, a gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, koji je danas obišao radove je istakao da Grad nastoji da izađe u susret i u ovakvim situacijama i da olakša svojim sugrađanima, naročito onima koji dolaze iz socijalno ranjivih kategorija.
„Život vam nameće probleme, koje morate rešavati na licu mesta, ne može se sve planirati. Trudimo se da gde god je moguće, rešimo takve stvari“, rekao je gradonačelnik na početku obilaska asfaltirane deonice puta u Sedlarima.
Ovo je bila prilika i da informiše javnost da je poslednjih nekoliko nedelja urađeno dosta ulica u gradu, bilo da je u pitanju rekonstrukcija, ili asfaltiranje. Urađene su ulice Prve brazde, Daničićeva, Palih boraca, deo Knez Mihailove, Sinđelićeve, Milivoja Radosavljevića, ulazna strana Duplih traka u dužini od 600 metara se upravo radi.„Deo Ulice Vlade Zečevića je nedavno asfaltiran, a taj deo grada i ova ulica 40 godina nije rađen na pravi način, uz trotoare i ivičnjake, što je sad urađeno. Završen je i krak Ulice Jakova Nenadovića. Sve ukupno, urađeno je ulica u dužini 2.336 metara, vrednosti 22,5 miliona dinara sa PDV-om. Dosta smo radili ove godine. Radimo i rekonstrukciju vodovodne mreže. U Ulici 25. juna u Novom naselju se menjaju azbestne cevi. U razgovoru sa Zoranom Trifunovićem, načelnikom Odeljenja za infrastrukturu dobio sam podatak da smo ukupno, zajedno sa državom Srbijom, odnosno sa JP „Putevi Srbije“ uradili oko 50 km puteva na teritoriji grada Valjeva, samo u ovoj godini! Ovo preduzeće je radilo u Zabrdici, zatim put preko Bogdanovića brda, sanaciju dva klizišta u Klincima i Paunama. Zaista smo ove godine, a naročito poslednjih par meseci, imali intenzivnu aktivnost i trudićemo se da u još žešćem tempu nastavimo i iduće godine“, rekao je gradonačelnik, koji je ponovio da je cilj ove gradske vlasti da ravnomerno radi i u seoskom i u gradskom području.

„Veliki broj seoskih puteva je presut, imali smo elementarne nepogode u julu mesecu sa nezapamćenim kišama. Pohvalio bih načelnika Trifunovića i njegove saradnike na intenzivnoj građevinskoj aktivnosti ove godine. Preko 80%  sredstava koje smo predvideli za javne nabavke u ove namene su utrošeni i prilično sam zadovoljan. Naravno, uvek može bolje, ali ovu sezonu ocenjujem vrlo dobrom četvorkom“, ocenio je gradonačelnik Valjeva dosadašnju građevinsku sezonu u Valjevu.

„Raspisan je tender za projekat rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koja je jedna od najvažnijih ulica u gradu i sigurno ćemo iduće godine raditi temeljnu rekonstrukciju ove ulice u kojoj se nalaze mnoge značajne institucije. Raspisan je tender za izradu Ulice Mirka Obradovića, koja je važna ulica. Raspisan je tender za izradu ulice kroz Industrijsku zonu. Očekuje nas puno posla i siguran sam da će sledeća godina biti godina sa intenzivnim aktivnostima, bar što se tiče putne infrastrukture i svega onoga što se tiče infrastrukture u Valjevu. Sama zamena vodovodne mreže u Novom naselju i Poparama je izuzetno važna, jer je cilj da se smanje gubici vode u vodovodnoj mreži. Već se vode razgovori i na tu temu“, zaključio je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, prilikom obilaska asfaltiranog puta u Sedlarima.

PUT U SLOVENIJU I NEMAČKU

„U Sloveniji smo nedavno razgovarali sa ljudima koji bi trebalo da nam pomognu oko rešavanja problema oko Fabrike za prečišćavanje vode ispod brane Stubo-Rovni. Ta fabrika je izuzetno skupa, anahrona i nije u skladu sa ovim vremenom, u kome živimo. Pokušaćemo da rešimo taj problem, tako što ćemo promeniti tehnologiju, preći ćemo na ultrafiltraciju. Da bi postojeća fabrika radila, potrebno je 15 do 20 zaposlenih i to sa vrlo specifičnim zanimanjima, od onih sa srednjom školom hemijskih tehničara, biotehničara, do onih sa fakultetom, koji bi trebali da imaju određene reference da rade u takvoj fabrici. Sa svim troškovima struje, hemikalija, platama, godišnje bi nam trebalo oko 50 miliona dinara. Ova varijanta sa ultrafiltracijom bi iznosila nešto manje sa svim dodatnim sadržajima, pumpama itd. To bi bila investicija koja bi se isplatila za godinu dana. Šta će biti sa postojećom fabrikom, zaista neću da komentarišem, ali moramo imati plan da smanjimo troškove. Još uvek je na snazi i Uredba Vlade o zabrani zapošljavanja, tako da je projekat sa starom fabrikom vode, koja je već napravljena, u ovom trenutku neizvodljiv. Moramo biti brzi, operativni i pragmatični da rešimo problem sa vodosnabdevanjem u podbranskim selima i olakšamo život meštanima ovih sela, koji se opravdano bune.

U Nemačkoj sam sa svojim školskim drugom Vladom Stefanovićem, koji je izuzetno pozicioniran u Frankfurtu i radi na jednom vrlo odgovornom poslu, razgovarao sa predstavnicima nemačkih osiguravajućih kuća. Oni su izrazili veliko interesovanje za tzv. zdravstveni turizam, jer su ljudi spremni da ulažu u banje. Ja sam ih ubedio da su Divčibare izuzetno dobra lokacija, jer je to vazdušna banja, koja je unikat u Srbiji i zbog nadmorske visine, zbog povoljnog geografskog položaja i blizine Beograda, ali i zbog ruže vetrova koja tamo duva. Nigde u Srbiji nemate takvu vazdušnu banju. Doneo sam im jednu publiakciju o Valjevu, na osnovu koje smo pričali o investicijama u naš grad. Već su informisani da nemački investitor treba da dođe u Industrijsku zonu i da se sve ovo radi u saradnji sa srpskom Vladom. Ono što je njih najviše interesovalo je zdravstveni turizam i za Novu godinu, kada budu došli u Valjevo, uveriće se kako i na koji način se to može pokrenuti na Divčibarama“, ispričao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović svrhu i rezultat svog nedavnog boravka u Sloveniji i Nemačkoj.

Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Stumbleupon Digg Technorati blogger google YahooWebSzenario
 

Komentari  

 
-1 #1 Поштар 18-11-2018 13:39
Свака част за градоначелника. Такав нам је одавно требао.
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 


 Valjevo - Lajkovac - Beograd
05;  06;  07;  08;  09;  10;  11.15;  12;  14.15;  15.45;  18;

Valjevo - Ub - Beograd
05.30;  06.45;  7.45;  09; 10;  12.30;  13.30;  14.30;  16; 17;  16.50;  18;  19;

Valjevo - Novi Sad

07; 10.;  12.45 (izuzev nedeljom),  18.50;

Valjevo - Niš

16;  17.30

Valjevo - Kragujevac
08;  16;
 
Autobuska stanica Valjevo 014/221482
Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo-Beograd Centar (Prokop)
4,35;  06,00;  09,06;  12,27;  17,007;  19,59;

Valjevo-Beograd
05,04;  18,24;

Valjevo-Bar
10,47;  22,48;

Železnička stanica Valjevo   014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja